Tarihi 24 Haziran 2016

Bumerang!

Fiyaskoyla sonuçlanan bir şampiyona sonrasında, tespiti kolay bir suç unsuru mevcuttur. Parayı bu kadar çok sevenlerin milli forması olamaz. Çünkü milli formanın içinde aslolan ruhtur. O ruh da futbolcularda yoktu. Medyaya laf yetiştirmek için verdikleri mücadeleyi takımı ayakta tutmak için verselerdi. Bugün futbolumuz da başka yerdeydi. Milli takımımız da.
***
Günahları İrlanda karşısında rotasyon yapan İtalya'ya yükleyenler, kazanamadıkları maçları örtbas ederek, başkasının kayıplarından medet umarak nereye gidebilirdi ki! Talih de bir saltanattır. Gün gelir yıkılır!
***
Yazık oldu! Primleri çöpe gitti çocukların. O yüzden şampiyona sonrasında bir milli futbolcu doktora gitti. "Doğruyu söyleyin doktor" dedi. "Primimi alabilecek miyim?"
***
Bizlerin her koşulda kazanmaya tutkulu insanlara ihtiyacımız var. Para da para diye tutturanlara değil. Yenilginin mahcubiyetini bile taşımayanları hala omuzlarında taşımak isteyenlerin bol olduğu bir ülkede. Yıkılan hayallerin de toprağı bol olsun! Futbolumuzun geleceğinin de.
***
Kibir ve ihtiras ayakta olduğu sürece, hatalarını kabullenmeyenler kadar tehlikeli bir gerçekyoktur. Ve gördük ki onların gözünü doyurmadan. Bu ülkenin milli takımı yürekli mücadeleye buyuramaz.
***
Aynaya bakmaları da yeterdi ama... Keşke çocukluklarında birileri bunlara bumerang kullanmayı da öğretseydi.