Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 2 Mayıs 2013

Savaş İstanbul'da

Hep birlikte 1 Mayıs kutlamalarını izledik.
Genelde bayram havası hakimdi! Eskişehir, Adana, Gaziantep, İzmir, Çanakkale, Denizli, Mardin, Hatay, Samsun, Ankara, Tunceli, Van, Diyarbakır, Konya ve Rize gibi birçok şehirde kutlamalar şenlik havasında geçti.
Kimsenin burnu bile kanamadı. Polis gaz sıkmadı, cop kullanmadı!
Oysa hepimiz biliyoruz ki DIŞARIDAN beslenen güçler harekete geçtiği zaman aynı anda birçok noktada var olabiliyordu!
PKK, 30 yıl boyunca Diyarbakır'da da, Şırnak'ta da, Hakkari'de de, Tunceli'de de saldırdı! Çünkü arkasındaki güçler bu imkanı sağlıyordu!
Aynı şekilde üniversiteler!
Kampüslerin karışması hedeflendiği zaman bir el düğmeye basıyor ve birbiriyle ilgisi olmayan birçok üniversite karışıyordu!
Gençler, polisle karşı karşıya geliyor, istenmeyen olaylar yaşanıyordu!
Üniversiteli gençlerin ülkücü, PKK'lı ya da solcu olmalarının hiç bir önemi yoktu! Dışarıdan kumandaya basan güç KAOS istiyorsa avucundaki insanın ideolojisiyle ilgilenmezdi! Sonuca bakardı!
SAVAŞ, DİPLOMASİNİN DEVAMIDIR!
Türkiye öyle bir hale getirildi ki terör de en az savaş ve diplomasi kadar sonuç almaya yarayan bir unsur haline dönüştü! Hem daha ucuz hem de çok pratikti! Kendi insanının tırnağına zarar vermeden hedef seçtiğin ülkede istediğin SİYASİ sonuçları elde edebiliyordun!
Türkiye'nin yakın tarihi bu sonuçlarla dolu!
Peki dün ne oldu?
Bütün gün bu sorunun cevabıyla meşgul oldum!
1977'deki kanlı 1 Mayıs, şimdiki adı The Marmara olan otelin üst katlarından CIA ajanlarının tetiğe basmasıyla başladı! Paniğe kapılan meydandaki 500 bin kişi kaçacak yer aradı! Panzerlerin sıkıştırmasıyla KAZANCI yokuşuna yönelen büyük kalabalık bir çıkış aradı. Ancak park edilen bir KAMYONUN yolu kapatması nedeniyle izdiham yaşandı. Ezilme sonucu 34 kişi hayatını kaybetti! Kurşun sesleri altında büyük bir kaos yaratılsa da hayatını kaybedenlerden 28'i ezilme nedeniyle can verdi! Yaratılan korku ortamı 12 Eylül darbesine giden yolu açtı! Türkiye, Kenan Evren ve arkadaşları sayesinde MAKAS değiştirdi!
Türkiye açık pazara dönüşmüş, yani istenen olmuştu!
Dün Türkiye'nin genelinde hiç olay yaşanmazken TAKSİM ve etrafı neden hareketliydi! İŞÇİ PARTİSİ neden İstanbul'un çeşitli semtlerinden ÜLKÜCÜ gençleri örgütleyip TAKSİM için iknaya çalışıyordu! VAR OLMAYI NEREDEYSE DİĞERİNİN YOK OLMASINA bağlayanlar nasıl oluyordu da şimdi aynı şemsiyenin altında birleşip eylem için harekete geçiyordu! Motivasyonları neydi? Farklı ideolojileri bir araya getiren güç nasıl bir şeydi? Amacı neydi?
Eğer bu gruplar TAKSİM'e çıksaydı ne olacaktı?
Devlet her şehirden TOMA getirerek İstanbul'un büyük tehlike altında olduğunu "söylemeden" itiraf etti!
Önceki yıllarda görülmeyen bir hazırlıktı bu! Gören göz bunu kaçırmadı! Belli ki devlette bizde olmayan bilgiler vardı!
Ve gereği yapılıyordu!
Ama ben genel tabloya baktığımda Gürsel Tekin, Sırrı Süreyya Önder, gaz, maske, cop, limon, ambulans, sapan, taş, yüzü kapalı gençler ve evlerinden çıkamayan insanlar dışında başka bir şey gördüm!
BOSTON'daki bombalarla artık açıktan açığa mücadeleye giren iki gücün MEYDAN SAVAŞINI yapacağı yer İSTANBUL'du! Türkiye olacağını daha önce yazmıştım! Ama dün bunun neresi olacağı da açığa çıktı!
New York-Londra-Tel Aviv eksenindeki BARONLAR, Yeni Türkiye ile patronların kalbi olan İSTANBUL'da savaşacaktı! Çünkü dün test edilerek görüldü ki KİTLELERİ en kolay manipüle etmenin yolu savaşı buraya taşımaktı! Anadolu'da kullanacakları kahraman bulabilirlerdi!
Ama kalabalık ve sürü psikolojisinin yıkıcı etki yapacağı yer İstanbul'du!
Atılan manşetlerde şiddete maruz kalan insanların öne çıkarılması bir ön hazırlıktı!
Taksim'e çıkma izni verilseydi binlerce İŞÇİ altında kazı yapılan bir bölgede toplanacaktı! Kalabalıktan dolayı çukura düşen olur muydu bilemem ama 40 bin polisle yerüstünü kontrol eden devlet yer altına yerleştirilen bir BOMBA ile enkaza dönüşürdü!
Belki devlet hiçbirimizin bilmediği bir tehlikeyi savuşturdu! Belki de BARONLARIN İstanbul'da ilk golü atmasına engel oldu!
Dediğim gibi, ne engellendi bilmiyorum! Ama artık İstanbul'daki her semt yakında patlayacak mücadelenin laboratuvarı olmuş durumda!
Ha unutmadan söyleyeyim...
Düne kadar sağ ile sol'u kavga ettiren güç şimdi Türk ile Kürt'ü birbirine düşürecek!
Amaç bu! EN uygun iklim İSTANBUL'da...
Plan bu!