BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 2 Eylül 2017

Korkaklar anıt dikemez

Siyasetin dar koridorlarında ağırlıklı bir kulise göre BARONLAR ve BOĞAZİÇİ'nin güçlü Network'lu mahfilleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, "Ekmel fiyaskosunu bir daha yaşamamak" için İHTİMALİYET HESAPLARI
(Bir şeyin olabilmesi durumu, olabilirlik, ihtimal... Bir olayın aynı koşullar altında değişik biçimlerde ortaya çıkması esnasında kaydedilecek gelişmeler" masalara yatırılmış. Başta CHP olmak üzere kontrollü muhalefet, 14 Ağustos 2015'teki Cumhurbaşkanlığı seçimindeki Ekmeleddin İhsanoğlu formülünü birinci turda denemişlerdi. Yapamamışlardı.
Hesapları hüsranla sonuçlanmıştı. Bu sefer, Cumhurbaşkanlığı seçiminin muhakkak ikinci tura kalması üzerinde DENENECEK HER YOL gizden geçiriliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği 100 bin imza ile aday gösterilecek bir başka isim üzerinde tam saha pres çalışılıyor. Meral Akşener, İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen isimleri üzerinde temaslar yürütülüyor.
Bunu sağlamak için de 16 Nisan'da "Hayır" blokunda yer almış muhalif siyasi partiler kendi adaylarını desteklerken ikinci turda ortak aday konumuna geçmesine karar verilen Meral Akşener'i, STRATEJİK OYLARLA öne çıkarılarak ikinci tur hazırlığı gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Aziz milletimizin 16 Nisan kararına bir daha bakalım. 16 Nisan sonrası, siyasetin artık tek bir hedefi olacak: Cumhurbaşkanlığını almak. Yeni sistem gereği artık siyasi başarı partilerin milletvekili sayılarıyla ölçülemeyecek. Zira, Türkiye'de artık siyasi iddiası olup da cumhurbaşkanı adayı olmamak tuhaf bir vaziyet oluşturuyor.
Böyle bir gerçek ortada olmasına karşın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı adayı olmaktan korktuğu, aday olmayacağı belirtiliyor.
Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 50+1'i bulamayacağına inanıyor? Diyelim cumhurbaşkanlığı seçiminde 2'nci tura, yüzde 25 ile ikinci aday olarak Kılıçdaroğlu kaldı, başka partilerden seçilmeye yetecek kadar oy alma şansı görmüyor. Çünkü, toplumun birbirinden farklı hassasiyetleri, talepleri ve beklentileri olan kesimlerini aynı nokta/mevzi merkezinde bir araya getirebilmeyi başaramayacağını düşünüyor. Hayır bloğunda toplanmış dağınık yüzde 48'in artırılması babında, muhalif kesimler arasındaki keskin bazı farklılıkların yumuşatılması gerekiyor. Bunu Kılıçdaroğlu'nun halen sağlayamadığı, sağlama şansı yüksek bir başka ismin ikinci turda üzerinde ortak aday konumuna sokulması temasları hızlandırılmış bulunuyor.
Muhalefetin elinde böyle bir isim var mı? CHP seçmeniyle HDP (PKK) seçmeninin ve farklı tabanlardaki bazı grupların belirli bir bölümünün aynı yerde buluşması, muhalefet partilerinin aralarında anlaşarak ikinci tur için, ortak aday üzerinde anlaşmaları lazım. Peki, bu ne kadar mümkün?
İlk turda en çok oyu alan iki adayın ikinci turda karşı karşıya gelmeleri halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı, Kılıçdaroğlu'nun kendinde şans görmediği, bu yüzden aday olmaktan korktuğu, baronların formülü doğrultusunda çalışacağı ifade ediliyor.

SONUÇ: Son araştırmalara göre Cumhurbaşkanımız'ın, "26 Ağustos Malazgirt, 30 Ağustos Milli Kurtuluş ve Büyük Türkiye yürüyüşü", yüzde 52'lik makul çoğunluğu yüzde 60'lara doğru yükseltiyor. Bu nedenle Baronların, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın karşısında Akşener'i oturtma SİYASAL MÜHENDİSLİĞİ İŞ YAPMAZ.
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi siyasetteki ustalığı, Cumhurbaşkanlığındaki tecrübesi, küresel lider konumunu da kanıtlamış bir lider karşısında, KORKAKLAR ANIT
DİKEMEZ. BARONLARIN,
İKİNCİ KEZ EKMEL HÜSRANINA
UĞRAYACAKLARI ŞİMDİDEN BELLİ!.