BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 15 Ağustos 2017

Erdoğan’ın 2071 paradigmaları

Bağımsızlık bayrağı cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, büyük Türkiye gemisinin başında.
Yüzyıllık paradigmalarıyla rotamızı belirliyor. Milletimizin omurgası AK Parti 16 yaşında.
Büyük Türkiyecilerin tarihi yürüyüşü sürüyor. Az zamanda çok büyük işler yapan büyük lider Tayyip Erdoğan'ı bağrına basan vatandaşlarımızın arasından yürüyorum. Efsane Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'ya kazandırdığı Harikalar Parkı, bir başka. Çok kalabalık. Kimse yerinde duramıyor.
Milyonların, kıpır kıpır atan kalpleri, susmayan dilleri, geleceğe gururla bakan dik duruşlu Aziz Türk Milletinin canları Harikalar Diyarı'nı doldurmuştu.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan 28 Şubat'ta NATO'cu cuntaların sokaklarında tank gezdirerek, 'DEMOKRASİYE BALANS AYARI!' yapma küstahlığının, ruhsuzluğunun gerçekleştiği Sincan'da konuşuyordu.
Kolay değil, 15 yıl kesintisiz Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayan lider olmak. Erdoğan liderliğinde Türkiye, imtihanlardan başarıyla geçti. Siyaset biliminin birçok teorisini alt üst ederken, Türkiye siyaset tarihinin akışını değiştirdi.
Danıştay saldırısı, Cumhuriyet mitingleri, 367 krizi, 27 Nisan e-muhtırası, 7 Şubat MİT krizi, Gezi kalkışması, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz Türkiye'yi işgal darbe girişimlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la akamete uğrattı Büyük Türk Milleti.
ERDOĞAN HAREKETİNİN BAŞARI SIRRI: Erdoğan hareketi başarılıydı. Çünkü lideri bizzat milletin içinden geliyordu. Milletle irtibatını hiçbir zaman koparmayan kadroları yönetiyor, milletin ve ülkenin sorunlarına çözüm üretiyordu. Ülkenin tamamına hizmet götürüyordu. Eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaştırmaya, enerjiden dış politikaya kadar her alanda sessiz devrimler gerçekleştiriyordu. Cesur bir mücadele ortaya koyuyordu. Milli iradeye güç kazandırıyordu. Dik duruşla, Ülkenin birliğinin teminatı oluyor, Milletin kardeşliğini daha da pekiştirmenin peşinde koşuyordu. 2001'de Türkiye dibe vururken, tek başına iktidara geliyordu. Aziz Milletimiz, bırakın beş yılı, 2 yılı düşünmeyi, önündeki 3 ayı düşünecek durumda değildi. Erdoğan geldi 15 yıl önce. Aziz Türk Milletinin önüne, yüzyıllık paradigmalar koydu.
"2023 Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü, 2053 İstanbul'un Fethi'nin 600'üncü yıldönümü, 2071 Malazgirt Zaferi'nin 1000'inci yıldönümü" diyerek Büyük Türkiye gemisinin rotasını çizdi.
1923 bir yıkılışın içinden dipdiri çıkışın tarihiydi. 2023 "Milli Mücadele'nin Hedefleri"ne yaslanan dirilişi temsil ediyordu.
1453 Haçlılara Büyük Türk Milletinin meydan okuduğu tarihti. Yüreklerde yaşayan yeni emperyalistlere karşı, Bağımsız Türkiye'nin cihana meydan okuyacağı tarihti.
1071 ise Anadolu'nun fethini sağlayarak, çağlara akan yeni akınların başlatılmasıydı. 2071 Anadolu'yu, 1000 yıllık bir mirasın zenginleştireceği topraklara çevireceğimiz tarih olacaktır Bunlar, hayati ufuklar.
Böylesi vizyonları konuşmak, anlatmak, Aziz Milletimizin dünyasında rüzgârlar estirmek büyük iştir. Bu rüzgârı estiren lider Erdoğan'dır.
SONUÇ: Aradan 15 yıl geçti, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla vurguladığı gibi AK Parti, 'kökü mazide, gözü atide' olan bir parti. 14 Ağustos 2001'de, uzun ve kutlu bir yürüyüş, tarih sahnesindeydi. Köklü bir dava çınarının taze bir kolu olarak boy gösteriyordu.
O günden bugüne, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan tarihi yürüyüşü, Milli Kurtuluş'un Afyonkarahisar'ından, demokrasinin sembol kalesi Sincan'a taşıdı. Sincan Harikalar Diyarı'ndan, BÜYÜK YÜRÜYÜŞ'e ivme kazandırdı. BÜYÜK TÜRKİYE SEVDALILARINA ROTAYI BİR KEZ DAHA VERDİ: "HEDEF: 2023, 2053, 2071. DURMAK YOK"