BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 31 Temmuz 2017

Erdoğan’ın 2019 restorasyonu

Rahmetli Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in 'çelik çekirdek' kadrosunda bulunmuş bir duayen siyasetçi büyüğüme "15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı nasıl buluyorsun?" diye sordum. Değerli okuyucularımızın da "Çok doğru, harika tahlil etmiş" diyeceği bir Erdoğan profili çizdi: "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ülkemizin nabzını parmaklarının ucunda hissederek, halkımızın kalp atışlarını yakından takip ediyor. Tarihin çok hassas bir sürecinde yönettiği Türkiye'ye 'milli ruh' üflerken, milletimizi kanatlandırıyor.
Özgüvenini çevresine, milletimize dalga dalga yansıtıyor. Kolektif bir heyecan dalgası estirirken, doğallığıyla göze batıyor.
Fakat 15 Temmuz Fetullah darbe girişimi karşısında bir bambaşkaydı. 15 Temmuz'daki muazzam milli direnişi cesur duruşuyla var etti. Kararlı yürüyor.
Samimiyeti, dobralığıyla kalplerde yer ediyor. Allah korusun." Geçen hafta TBMM Grup ve AK Parti 'de arka arkaya gerçekleşen toplantılarda Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmaları, uyarıları, önem verdiği konuları gözden geçirdim. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın 16 Nisan halk oylaması gecesinden başlayarak, kesintisiz hemen hemen her konuşmasında yer alan bir sözü dikkati çekiyor: "2019 BİR KIRILMA NOKTASIDIR."
O geceden sonra Erdoğan'ın yaptıklarına dikkatle bakınız. Bu sözün ruhuna göre, AK PARTİ'Yİ RESTORE EDİYOR. Tarihin çok hassas bir sürecinde, yönettiği Türkiye'ye 'milli ruh' üflerken, milletimizi kanatlandırıyor.
16 NİSAN GECESİ: Saatler 21.21'i gösteriyordu. Halk oylaması bitmiş, sonuçlar ortaya çıkmış. Türkiye ayakta. Herkes sonuçları, sürprizleri, olası gelişmeleri, ana muhalefet CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceğini konuşuyordu.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nün balkonuna çıktı. Günün ötesine geçerek '2019'u işaret etti.
2019'un Yeni Türkiye için ne kadar hayati olduğunu zihinlere yerleştirmeye soyundu.
Çünkü o, Yeni Türkiye inşa ediyordu.
Onun için 2 yıl sonra çok önemliydi. Bu da 2019'da seçimi kazanmak, yüzde 50 artı bir ve üstüne çıkmak, 2023 Türkiyesi'ne yürüme sürecinde hayati bir konuydu. O günden bugüne her fırsatta "2019 hatırlatması" yapıyor. Gelecek yürüyüşünün ruhuna bakalım:
"AK Parti kendisini yenileyecek.
Türkiye'nin omurgası olan AK Parti hareketi, kendi içinde birbirini sevecek. Kendi içinde birbirine karşı çalım atılmayacak. Nefisle mücadele edilecek. Teşkilat Dava idraki ile hareket edecek. Zarar verenler tasfiye edilecek. 16 Nisan'la başarı çıtası 50+1'e çıktı. Sandıkta yüzde 50'nin üzerine çıkmak için milletimizin tamamına ulaşılacak. AK Parti'nin milletle irtibatını kesmeye tevessül edenlere tahammül gösterilmeyecek. Bütün parti teşkilatları 2018 Şubat'a kadar güncellenecek." Cumhurbaşkanı Erdoğan hayati uyarılarda bulunuyor: "Biz sürekli yeniden doğarak kendimizi tazelersek milletimizin desteğini hiçbir zaman kaybetmeyiz.
Ne zaman ki statükoya teslim olursak, ne zaman ki metal yorgunluğunun üstesinden gelmekte zorlanırsak işte o zaman yolun sonuna gelmiş oluruz.
Daha iyi olacağız, bundan şüphem yok.
2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz."
Erdoğan'ın 16 Nisan gecesinden bu yana '2019 kırılma noktası' tanımlaması hayati... Çünkü AK Parti sadece parti değil. Bir dava hareketi. Büyük Türkiye inşa sürecini esas alan bir hareketin adı...
Bu yüzden milletle olmak, milletle beraber yürümek çok önemli.

SONUÇ: Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yeni Türkiye'ye milli ruh üflüyor.
Restorasyon, dava idraki, yenilenme, gençleşme, Yeni Türkiye inşasında hayati kolonlar. 2019'un kazanılması Yeni Türkiye için hayet memat meselesi.
2019 kaybedilirse eski Türkiyeciler başını kaldıracaktır. Ve... AK Parti çökerse Türkiye; Türkiye düşerse Müslüman dünya düşer. Müslüman coğrafyadik Haçlı-Siyonist oyunlara bakmak herşeyi anlatmaya yeter.