BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 29 Ağustos 2016

Akşener’in kritik günü

Bugün yazımın konusu Meral Akşener. Yarın ise Fatih Erbakan üzerinden Yeni Siyasi Dizayn Projesi olacak.
15 Temmuz Fetö darbe girişiminden önce MHP'yi dizayn operasyonlarının başaktörü Meral Akşener, o tarihten sonra kayıplara karışırken MHP'den atılma sistematiği de sürüyor.
Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı tepki göstermekte çekingen davranan Akşener için 29 Ağustos (bugün) kritik gün. MHP'den ihracına yönelik savunmasını yapması için ilgili yazı, 22 Ağustos'ta tebliğ edildi.
Tebliğden itibaren bir hafta içerisinde savunma verilmesi süreci, bugün doluyor.
Parti tüzüğünün disiplin ile ilgili 73. maddesinde "Disiplin Kuruluna sevk edilen partili kendisini sözlü veya yazılı savunabilir. Savunma için süre, savunmaya davet yazısının tebliğinden itibaren 15 gündür.
Ancak, seçimlerde ve herkesin gözü önünde veya yayın yoluyla işlenen disiplin suçlarında bu süre 7 gündür." ifadesi bulunuyor.
Meral Akşener bugün akşama kadar savunma vermezse, MHP disiplin kurulu 'MHP'den ihraç 'kararı verecek.
Meral Akşener'in, atılma sonrası daha önce Sinan Oğan'ın kullandığı yöntemi deneyeceği, hukuki yollardan itiraz etmeyi düşündüğü söyleniyor.
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar bağlamında, siyasi ayak üzerinde fısıltılar da sürüyor. 15 Temmuz FETÖ darbesi gerçekleşseydi, Meral Akşener'in Başbakan olacağı iddiaları da hızını kesmiyor.
BALYOZ'UN KABİNESİ:
Tarih 22 Ocak 2010... Ortalıkta bir Balyoz fırtınası estiriliyordu. AK Parti hükümetinin yerine bir başka koalisyon kabinesi kurulması, listeler ortalıkta dolaşıyordu.
Üzerinde pek tartışmalar nedense yapılamadı/yapılmadı. Hafızayı beşer nisyan ile maluldür. Yani, insan unutur.
ARALIK 2002'de kaleme alındığı iddia edilen, daha sonra kumpas olduğu ortaya çıkan planda, darbe sonrası kurulacak kabinede belirlenmişti. Pek konuşulmayan O Kabineye bir daha göz atalım.
BAKANLAR KURULU LİSTESİ:
Çok önemli bir isim... (Başbakan), Çok önemli bir isim (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı), Yıldırım Aktuna (Vefat etti) (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı), TBMM eski Başkanı -Necmettin Karaduman (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı), Prof.Dr. Süheyl Batum (Devlet Bakanı), Mehmet Moğultay (Devlet Bakanı), Mehmet Nuri Yılmaz (Devlet Bakanı), Hüsamettin Özkan (Sanayi ve Ticaret Bakanı), Mehmet Seyfi Oktay (Adalet Bakanı), Kemal Yavuz (Milli Savunma Bakanı), İsmet Sezgin (İçişleri Bakanı), İsmail Cem (Vefat etti) (Dışişleri Bakanı), Zekeriya Temizel (Maliye Bakanı), Kemal Gürüz (Milli Eğitim Bakanı), TBMM eski başkanı -Ömer İzgi (Bayırdırlık ve İskân Bakanı), Kemal Alemdaroğlu (Sağlık Bakanı), Işın Çelebi (Ulaştırma Bakanı), Bayram Meral (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı), Rüştü Kazım Yücelen (Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı), İstemihan Talay (Kültür Bakanı), Eyüp Âşık (Turizm Bakanı), Hikmet Uluğbay (Orman Bakanı), Nur Serter (Çevre Bakanı)

İKİ SORU İKİ CEVAP: Meral Akşener ne olacak?:
Yolcudur Abbas. MHP'den uzaklaştırılacak. Zaman ve zemine göre, ya bir partinin başına geçecek, ya da Yeni Parti kuruluşunda aktörlük yapacak...
Yurtta Sulh Konseyi'nde kimler var?:
Şu ana kadar FETÖ' nün 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin isim listesi henüz ortaya çıkmadı. Ama 15 Temmuz darbe girişimi Mahkemeleri başladığında, bazı isimlerin bu listede yer aldıklarının aydınlanacağı söyleniyor.
ŞEYTAN (ÜST) AKIL, UYUMAZ. TATİL YAPMAZ. PROJELERİ BİTMEZ.