BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 3 Temmuz 2015

Bahaneler işe yaramaz

Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan, Türk siyasetine zarif ve stratejik hamle gücü olan bir siyaset ve devlet adamı kazandırdı. İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı olmasını sağlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ne kadar takdir ve tebrik etsek azdır.
Türkiye'de yeni lider çıkarmak zordur. Çıkanın da lider olması zordur. AK Parti 2'inci güçlü ismini çıkarmayı başardı.
Davutoğlu'nun, AK Partiyi Türkiye'nin birinci parti yapması, sonra seçim öncesi kurgulanan muhalefet ittifak'ını, yani akılları zorlayan blok harekâtını kırarak Yılmaz'ı TBMM başkanı seçtirmeyi başarması, başlı başına bir siyaset mimarlığıdır.
Çok yakın zamanda da yeni Meclis'ten bir hükümet çıkarmayı başaracaktır.
Kimsenin kuşkusu olmasın. CHP abandone olduğundan, bundan sonra hükümet manevralarında psikolojik çöküş yaşayacaktır. Yeni hükümette çok büyük bir aksilik olmazsa AK Parti-MHP hükümeti olacaktır. TBMM'nin bir zamanlar Çankaya kapısının arkasında, Muhafız Alay Komutanlığı'nın sosyal tesisleri vardı.
Üzerinde kalın harflerle şöyle yazardı: HİÇ BİR BAHANE BAŞARININ YERİN TUTUMAZ. Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'ın askeri vesayet-bürokratik oligarklarını bertaraf etmesinden sonra, Meclis Muhafız Taburu kaldırıldı. Yeni mebuslar, askeri tesis üzerindeki o cümleyi artık okuyamıyor. Eskiler, o cümleyi hergün okur, ezberlemiş olurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem seçimde hem de seçim sonrası taktik manevralarda, BAŞARISIZ oldu. Bir bahane aramasına gerek yok.
Zaten, bulunacak hiçbir bahane, sıkıntısının yerini tutamaz. Devlet Bahçeli, taktik manevralarda başarılı olmuştur. Yaptığı hamleyi iyi okumalıyız.
1) Seçimden birinci çıkan AK Partiyi, yani 258 milletvekilini temsil edecek bir adayı kürsüye çıkardı. Birinci grup otururken, parça parça olan muhalefetin TBMM'yi idare etmede zorluk yaşayacağı belliydi.
2) AK Parti, Muhafazar Demokrat iktidardır. İsmet Yılmaz'ın başkan yapılması, milliyetçilerin toptan zaferidir.
3) MHP, AK Partili bir hükümet için yeşil ışık yaktı.
4) Bahçeli, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için Davutoğlu ile bir uzlaşma hükümetinin yol taşlarını döşemeye başladı.
Anadolu ve milli sermayenin güçlü temsilcisi MUSİAD ve Anadolu kaplanlarının gönlü AK Parti+MHP ortaklığında. CHP'nin ortak olacağı hükümetin, eski ve yeni Türkiye arasındaki mücadeleyi zaafa uğratma riski vardı. MHP lideri Bahçeli'nin bir hesap kitap adamı olduğunu düşünürsek, önümüzdeki gelişmeleri TAKTİK olarak değerlendirmekte fayda var. AK Parti'nin MHP ile birlikteliği MERKEZ SAĞ ve HDP ve CHP'yi yakınlaşması da MERKEZ SOL'U fiilen gerçekleştireceği için, bu siyasi konumlanış, Türkiye siyasetinin geleceği açısından olumlu bir tablo yaratmaya adaydır. MERKEZ SAĞ VE MERKEZ SOL HAREKETLERİN BİRBİRİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPABİLECEK İKİ BÜYÜK PARTİLİ TÜRKİYE; parçalanmış siyasete son verecektir.
1999'da üç partili hükümetin kurulmasını Bahçeli sağlamıştı. MHPDSP-ANAP hükümetinin yıkılmasında önemli bir sebep şuydu: Yıkımı, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i, o hükümete sokmak için Özer Çiller'in Aydın Doğan' ve Hüsamettin Özkan'la Rodos'ta ve Almanya'da yaptıkları DERİN TEMASLAR yol açtı. "MHP'yi atın, yerine DYP girsin" kampanyası, o hükümetin sonunu getirdi. Kadere bakın 7 Haziran seçimleri sonrasında Doğan Medya'nın ve Kemal Derviş'in çılgınca, CHP'yi Ak Parti ile hükümet kurmaya yaklaştırma çabalarını, Devlet Bahçeli, şaşırtıcı bir hamle ile çökertti.

SONUÇ: İsmet Yılmaz'ın Başkan seçildiği gün, Doğan Medya'nın CNN-TÜRK ve bir gün sonra başta Hürriyet olmak üzere, hemen hemen bütün kalemleri, Bahçeli'ye düşman muamelesi yapmaya başladılar. Deniz Baykal'ın seçilememesi, Kılıçdaroğlu'nun moralinin çok bozulması ötesinde, en büyük çöküş, DOĞAN MEDYA'DA YAŞANMAKTADIR. Fethullah Gülen yaşamaktadır. BAŞARAMADILAR. BAHANELERİ İŞE YARAMAZ.