Tarihi 4 Temmuz 2015

Eşşek arıları!

Edvard Snowden CIA ajanıydı, Moskova'ya kaçtı. Belgelerle müthiş açıklamalarda bulundu. "IŞİD bir ajan devlettir, İsrail'in güvenliği için CIA-MI6-MOSSAD işbirliği ile kuruldu" diyordu. Hatta "EŞEK ARISI Yuvası" denilen sistemle istihbarat örgütlerince nasıl organize edildiğine kadar ince detaylar veriyordu. IŞİD önceki gün, Filistin'de Hamas ve El Fetih'i yeryüzünden kaldıracağını ilan ettiğinde Snowden'in açıklamaları geldi aklıma. Unuttuk gittik o çarpıcı itirafları. Taha Dağlı, tüm Arap dünyasında bugünlerde hızla yayılan bir fıkrayı köşesinde anlatıyordu; "Soru; IŞİD Müslümanlar'ı bırakıp İsrail'e ne zaman saldıracak? Cevap; İsrail topyekün Müslüman olduğunda..."
Suriye'nin İsrail'e yakın bölgelerinde IŞİD saldırıyor, ABD uçakları onlara bomba yağdırıyor, PKK'nın Suriye kolu da boşalan bölgeye yerleşiyordu. Yani, İsrail aşkına tampon bölge kurulmaya çalışılıyordu.
ABD, IŞİD ile savaşıyor görünüyor ama kalkan uçaklarından binlerce bombanın tamamını Kürtler'in önünü açan topraklara bırakıyordu. Diğer bölgelerde IŞİD'e attığı bombalar bir elin parmaklarıydı. İstihbarat örgütlerinden emekliye ayrılanlar her yıl Berlin'de geleneksel bir buluşmaya katılırdı.
Sevgili Mevlüt Yüksel 2014'te, 150'ye yakın AJAN'ın bu toplantısını takip etti.
Ajanların açıklamalarını ahaber'de Yazboz'da yayınladık. Bizler günlük olayların girdabına kapılıp, çarpıcı itirafları çabuk hafızalarımızdan siliyorduk. Mevlüt, CIA Orta Amerika eski şefi David Macmichael'e açık bir şekilde soruyordu; "IŞİD'i CIA mı kurdu?" diye. CIA ajanı Macmichael gayet net cevap veriyordu, "Bana IŞİD'i CIA mı kurdu şeklinde bir soru sordunuz. Bu sorunun en basit cevabı 'Tabii ki, evet' olacaktır. El Kaide'yi de Ortadoğu'ya biz getirdik." Mevlüt'ün mikrofon uzattığı kişilerden biri de CIA Ortadoğu Eski Şefi Elizabeth Murray'dı. Artık emekli olmuş, bir zamanlar Ortadoğu'da kıyasıya yarıştığı rakip ülke ajanlarıyla Berlin'de anıları konuşuyordu Elizabeth. Yazboz mikrofonlarına da içtenlikle "IŞİD'i ortaya çıkaran ABD'nin ta kendisidir" diyordu. ABD askeri istihbaratı NSA'da kripto uzmanı olarak yıllarca çalışan AJAN William Biney'e de "IŞİD'i CIA mı kurdu" diye soruyordu Mevlüt. William tereddütsüz cevaplıyordu kamera önünde; "Ortadoğu'daki terör örgütlerinin tamamı istihbarat örgütleri tarafından beslenir. El-Kaide'yi de Ruslar'a karşı çıktığı için CIA desteklemişti." Hem CIA ajanı Macmichael hem de NSA ajanı William "IŞİD-CIA bağlantısını" El-Kaide örneği ile açıklama noktasına geliyordu. 22 Şubat 1995'te Süd deut sche zeitung gazetesi, yeni palazlanan El-Kaide için şöyle yazıyordu: " El Kaide, Afganistan'da bireysel özgürlükleri sağlayacaktır." O dönemde Usame Bin Ladin'in güvenliğinden ve finansman işlerinden sorumlu kişi, çanta gibi yanında taşıdığı Mısırlı Ali Abdelsoud Muhammed'di. 1971'de Mısır özel kuvvetlerle istihbarat biriminde çalışmıştı. 10 yıl sonra ABD'nin Carolina eyaletinde CIA'ya adam devşiren askeri eğitim üssü JFK'da, Fort Bragg birimine subay olarak terfi etmişti. Her türlü silah-bomba-gerilla eğitimi konusunda onu yetiştiren Fort Bragg'ın komutanı Henry Shelton'du. Yani gelecekteki ABD Genelkurmay Başkanı... O günlerde El Kaide'yi kuranlar şimdilerde Türk askerinin başına çuval geçiren General ve CIA eski başkanı Petreaus aracılığı ile IŞİD'i doğurup kullanarak, Kürtleri ÖLDÜRTÜRÜYOR, yeni haritalar çiziyor. CIA AJANI Macmichael, Mevlüt Yüksel'e yaptığı açıklamalarda "İsrail çıkarları için her zaman ABD üstündeki muazzam siyasi etkisini kullanır. Tehdit olarak gördükleri her şeyin üzerine ABD'yi gönderirler. ABD medyası CIA ile bağlantılıdır. İstihbarat kuruluşları bakarsınız CNN'i bakarsınız NEW YORK TİMES'ı kullanır."diyordu.
Evet New York Times'ta Robin Wright iki yıl önce yazdı. "Suriye dörde bölünecek, Alevistan, Kürdistan, Sünnistan ve Şiistan mutlaka kurulacak" diye.
Robin öyle diyorsa biliniz ki CIA söylemiştir kulağına. Adamlar önce El Kaide'yi kurdu.
Ardından Tom Hanks, Julia Roberts ve Philip Seymour Hoffman'ı oynattıkları "Charlie Wilson'ın Savaşı" adlı filmde, El Kaide'yi nasıl kurduklarını anlattılar pişkince. Yakın bir gelecekte de IŞİD'i nasıl kurduklarını ve başımıza bela ettiklerini anlatacaklar başka bir filmde. Türkiye "EŞŞEK ARISI" senaryosunda asla figüran olmayacaktır.
Ankara, tuzakları net görüyor. Bu böyle biline!