Antalya teleferik kazasına ilişkin flaş detay! Mahsur kalan teknisyen konuştu: Derhal durdurun dedim, durdurmadılar! Önüne geçilebilirdi

Antalya'da 12 Nisan'da yaşanan teleferik kazasına ilişkin yepyeni bir detay daha ortaya çıktı. Gezi yapmak için teleferiğe binen makine teknisyeni Cezmi Türkyılmaz, kazadan 10 dakika önce direklerden kıvılcım sıçradığını gördüğünü söyledi. Teknisyen daha sonra yetkilileri arayıp teleferiği hemen durdurmaları gerektiğini belirttiğini ancak teleferiğin durdurulmadığını ifade etti. Türkyılmaz öte yandan kazanın önüne geçilebileceğini de sözlerine ekledi.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2024, 19:36 Güncelleme 26 Nisan 2024, 22:36
Antalya teleferik kazasına ilişkin flaş detay! Mahsur kalan teknisyen konuştu: Derhal durdurun dedim, durdurmadılar! Önüne geçilebilirdi

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da meydana gelen 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin yepyeni bir ifade daha ortaya çıktı. Çorlu'da yaşayan ve Antalya'da yaşanan teleferik kazasında ailesiyle birlikte mahsur kalan Makine Teknisyeni Cezmi Türkyılmaz, "Henüz olay yaşanmamıştı, ben arayıp uyardım ama maalesef 10 dakika sonra kaza meydana geldi. Çok üzücü bir olay fakat önüne geçilebilirdi" dedi.

12 Nisan tarihinde Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Sarısu-Tünektepe teleferik hattında bulunan bir teleferik direği devrilip seyir halindeki bir kabine çarptı. Kabinin parçalanması sonucu Avukat Memiş Gümüş hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrası tamamen duran teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi, yaklaşık 1 gün süren çalışmaların ardından tahliye edildi.

Teleferikte mahsur kalan makine teknisyeni Cezmi TürkyılmazTeleferikte mahsur kalan makine teknisyeni Cezmi Türkyılmaz

MAKİNE TEKNİSYENİ OLAYI FARK ETMİŞ AMA...

Çorlu ilçesinde yaşayan Cezmi Türkyılmaz, üniversitede okuyan kızını ziyaret için gittiği Antalya'da yolculuk için bindiği teleferikte, kabinlerde mahsur kalan 174 kişi arasında yer aldı. Türkyılmaz ve ailesiyle yaklaşık 7 saat sonra helikopter vasıtasıyla mahsur kaldığı kabinden kurtarıldı.

KABİNİN ÜZERİNE KIVILCIM SIÇRADI, MAKARALAR KİLİTLENMİŞTİ

Olayla ilgili konuşan Makine Teknisyeni Cezmi Türkyılmaz olayı anlattı: "Gezi amaçlı teleferiğe bindik ve geziyi tamamladıktan sonra dönüş için teleferiğe bindik. Bu sırada direklerden bizim kabinin üzerine kıvılcım sıçradı. Bunu kızım fark etti ve bana da söyledi. Ben de bu konulara karşı bilgisi olan bir makine teknisyeniyim. Kafamı kaldırıp baktığımda direğin üzerinde makaralar kilitlenmiş dönmüyordu.

TELEFERİĞİ HEMEN DURDURUN DEDİM 'DURDURMADILAR'

Hemen kabinde yazan irtibat numarasını arayarak, görevlilere ulaştım ve kazaya sebebiyet verilmesin diye teleferiği durdurmalarını ifade ettim. Arayıp, 'direğin üzerindeki makaralar dönmüyor. Bu yüzden çelik halat kıvılcım çıkarıyor, teleferiği hemen durdurun' dedim. Telefonu kapattılar 5 dakika sürdü, herhangi bir durdurma olmadı. 5 dakika sonra tekrar aradım ve 'sakın yolcu almayın, teleferiği hemen durdurun, kıvılcım ve duman çıkıyor' dedim.

ARADIĞIMDA STOP EDİLİP BIRAKILSAYDI BU OLAY YAŞANMAZDI

3-4 dakika sonra teleferik tekrar start alınca bir baktım arkaya etrafı toz bulutu kapladı. Telefon kayıtlarına bakılabilir muhtemelen ilk ben arayıp uyardım. Benim aradığımda stop edilip bırakılsaydı bu olay yaşanmazdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN