Gördüğünüz tüm itirazları unutun! Mahkemeye öyle bir dilekçe yazdı ki: Adalet tokmağı yoktu!

Hüküm giyen kişilerin haklarındaki yargılama sonrası ettiği itirazlara bir yenisi daha eklendi. İtirazın gerekçesi ise şimdiye dek yapılmış tüm itirazları unutturacak türden! Nevşehir'de hükümlü bir kişi, hakkında verilen cezaya hakimin adalet tokmağının olmaması nedeniyle itiraz ederek yeniden yargılama talep etti.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2024, 09:43 Güncelleme 23 Nisan 2024, 10:43
Gördüğünüz tüm itirazları unutun! Mahkemeye öyle bir dilekçe yazdı ki: Adalet tokmağı yoktu!

İÇİNDEKİLER

Nevşehir'de bir hükümlü, mahkeme tarafından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nevşehir E Tipi Cezaevi'ne sevk edilen hükümlü, mahkemeye öyle bir dilekçe yazdı ki görenleri şaşırttı. Sanık, hakkında ceza tayin edilirken hakim tokmağının olmadığını, hakimin tokmağı vurmadan karar verdiğini ifade ederek yeniden yargılama istedi.

Yaralama suçundan Nevşehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası verilen bir hükümlü, mahkemeye bir dilekçe yazarak yeniden yargılama talep etti. Hükümlünün yeniden yargılanmayı talep ettiği gerekçe ise şaşkına çevirdi!

Söz konusu hükümlü, Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yeniden yargılama konulu dilekçede, hakkında ceza tayin edilirken mahkeme salonunda hakim tokmağı olmadığını, hakimin tokmağı vurmadan ceza verdiğini belirterek yeniden yargılama istedi.

Hükümlünün yeniden yargılama talebinde bulunduğu dilekçeHükümlünün yeniden yargılama talebinde bulunduğu dilekçe

"HER MAHKEMEDE OLMASI GEREKEN ADALET TOKMAĞI DOSYAMDA UYGULANMADI''


Hükümlünün, mahkemeye yazdığı dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Nevşehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yaralama suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası almış bulunmaktayım. Mahkeme bana bu cezayı verirken adalet tokmağı veya hakim tokmağı adı verilen her mahkeme salonunda bulunması gereken o nesne yoktu. Ayrıca karar verirken o tokmağı vurması gerekirken hiçbir şekilde adalet tokmağı benim bu dosyamda uygulanmadı. Tekrar yargılama talep ediyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN