Bakırköy Halk Pazarı'nda bomba paniği! Yankesicilik yaparken yakalanan zanlı "bomba var" diye bağırdı

Son dakika haberi! İstanbul'da, semt pazarında yankesicilik yaparken yakalanan ve kurtulmak için "bomba var" diye bağıran şüpheli gözaltına alındı. Pazarda esnaflık yapan görgü tanığı, hırsızlık yaparken yakalanan bir kişinin biber gazı sıktığını ve daha sonra "bomba var" diye bağırdığını kaydederek, "Sonra herkes kaçıyor. Biz burada sakinleştirmeye çalıştık ama herkes kaçtı. Sonra yukarıda yakaladılar. Belediye zabıta ekipleri, polis yakaladı. Şu anda problem yok. Herkes alışverişini yapıyor." ifadelerini kullandı. Öte yandan İstanbul Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2024, 15:06 Güncelleme 06 Nisan 2024, 15:46
Bakırköy Halk Pazarı’nda bomba paniği! Yankesicilik yaparken yakalanan zanlı bomba var diye bağırdı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da, semt pazarında yankesicilik yaparken yakalanan ve kurtulmak için "bomba var" diye bağıran şüpheli gözaltına alındı.

Ramazan Bayramı nedeniyle alışveriş yapanların yoğunluk oluşturduğu Bakırköy Halk Pazarı'nda yankesicilik yaptığı iddia edilen bir şüpheli, vatandaşlar tarafından yakalandı.

Zanlının, kurtulmak için pazar yerinde "bomba var" diye bağırmasının ardından alışveriş için gelen vatandaşlar panikle çıkış kapılarına doğru yöneldi.

YARALANAN BİR KİŞİ AMBULANS İLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine sağlık ekipleri yaşanan panikte yaralanan bir kişi ambulans ile hastaneye götürüldü.


3 KADIN GÖZALTINA ALINDI
Polis ekipleri de biri çocuklu 3 kadını gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Pazarda esnaflık yapan görgü tanığı, hırsızlık yaparken yakalanan bir kişinin biber gazı sıktığını ve daha sonra "bomba var" diye bağırdığını kaydederek, "Sonra herkes kaçıyor. Biz burada sakinleştirmeye çalıştık ama herkes kaçtı. Sonra yukarıda yakaladılar. Belediye zabıta ekipleri, polis yakaladı. Şu anda problem yok. Herkes alışverişini yapıyor." ifadelerini kullandı.

EZİLENLER OLDU
Pazara alışveriş için gelen Nuran Kayaca, "Koşturduk, ezilenler, kaçanlar. Çok üzüldük. İşin aslı ise hırsızlık olmuş" dedi.

Panikle kendisini pazardan dışarıya atan kadın ise, "Alışveriş yapıyordu, bir anda kadın sesi geldi, çığlıklar. Birisi 'bomba var' dedi birisi 'deprem oluyor' dedi. Herkes öyle bir kaçtı ki inanamazsınız. Kadınlar düştü, çocuklar bağırıyor. Anneler çocuklarını arıyor. Önümde üç beş kişi üst üste devrildi. Çok korktuk. Biz olayın hırsızlık olayı olduğunu bilmiyorduk. Pazardan nereden çıkacağımızı bilemedik. Görevliler bir şey yok deyince, içeriye girdik'' diye konuştu.

Pazar esnafı Selahattin Liva ise, "Pazarda hırsızlık olmuş. 4-5 kadını esnaf yakalamış. Kadınlar 'bomba var' deyince millet kaçıyor. Biber gazı sıkmışlar. Panik yaratmışlar. Kendilerini kurtarmak için 'bomba var' dediler'' diye konuştu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bakırköy İlçemizde kurulan semt pazarında meydana gelen ve sosyal medya mecralarında "halk pazarında bomba paniği" şeklinde paylaşılan olayla ilgili yapılan çalışma sonucunda olayın, semt pazarında hırsızlık yaparken yakalanan zanlının "pazarda bomba var" şeklinde bağırması sonucu yaşandığı tespit edilmiştir. Kısa süreli yaşanan paniğin ardından ihbarın asılsız olduğu anlaşılmış ve semt pazarında ortam normale dönmüştür. Emniyet ekiplerimiz tarafından yakalanan hırsızlık zanlısının emniyetteki işlemleri devam etmektedir" denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN