Safari macerası ölümle bitti! Av gezisine çıkan yaşlı kadının başına gelen filmleri aratmayacak türden

Safari macerası için Zambiya'ya giden 79 yaşındaki kadın, bir filin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Av gezisi yapmak üzere arkadaşlarıyla yola çıkan talihsiz kadının gezi öncesi ''son büyük maceram'' sözleri aileyi üzüntüye boğdu.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2024, 17:04 Güncelleme 08 Nisan 2024, 11:19
Safari macerası ölümle bitti! Av gezisine çıkan yaşlı kadının başına gelen filmleri aratmayacak türden

İÇİNDEKİLER

Bir safari gezisi, beklenmedik bir ölümle son buldu. Amerikalı turist, bir filin safari kamyonunu devirmesiyle hayatını kaybederek dünyanın gündemine oturdu. 79 yaşındaki yaşlı kadın bu geziye "Son büyük maceram" diyerek çıkmıştı.

Aileden yapılan açıklamaya göre; Minnesota'dan 79 yaşındaki Gail Mattson'un Zambiya'daki safari aracına beş tonluk bir filin saldırdığı gün, mutlu bir şekilde fotoğraflanmıştı. Fakat o mutlu gün mutlu bitemedi.

79 yaşındaki Mattson, Cumartesi günü Kafue Ulusal Parkı'nda av gezisinde kendisini ve diğer beş turisti taşıyan bir araçta keyifli dakikalar geçiriyordu.

Ailesi, ABD Büyükelçiliği'nin kendilerini kadının ölümüyle ilgili bilgilendirdiğini ifade ederek Mattson'ın tatile çıkmadan önce Minnesota ile Arizona arasında yaşadığını söylediler.

Arkadaşı John Longabauth bir televizyon kanalına "Bize bu safarinin onun son büyük macerası olacağını söylemişti, çünkü doğum günü yaz aylarındaydı'' dedi.

Wilderness Zambia adlı grup safari turuna katılmıştı. Safari düzenleyen tur şirketinin CEO'su Keith Vincent, internette paylaşılan bir video içinde tur rehberinin neden aniden durduğunu açıkladı.

Vincent, 'Rehberlerimizin hepsi son derece iyi eğitimli ve deneyimli' dedi. 'Fakat ne yazık ki bu örnekte arazi ve bitki örtüsü öyle bir durumdaydı ki rehberin yolu tıkandı ve aracı yeterince hızlı bir şekilde tehlikeden uzaklaştıramadı' açıklamasında bulundu.

Mattson'ın oğlu Blake Vetter, sürücünün davranışları konusunda şüphe uyandırmadı.

Vetter "Bunu gerçekten sabırsızlıkla bekliyordu ve aynı zamanda risklerin olduğunu ve her an bir şeyler olabileceğini biliyordu. İnsanlar fili ve sürücüyü suçlamak istiyor ancak neler olup bittiğinin bilinmemesi çok kötü…'' ifadelerini kullandı.

Eğer yaşıyor olsaydı, "fili ve sürücüyü ilk savunan kişi yine annem olurdu" diyen Vetter, annesinin ölümünün trajik bir kaza olduğunu kabul etti. Safari aracındaki bir turist ağır, diğer 4 turist de hafif yaralandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN