Yalova'da sahte kimlikli tarla dolandırıcılığı! Tapu dairesinde yakalandılar

Yalova'da başkasına ait araziyi kendininmiş gibi satmaya kalktılar... 5 milyon TL'lik tarlayı sahte kimlikle satmak isteyen dolandırıcı, tapu dairesinde kıskıvrak yakalandı.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2024, 15:58 Güncelleme 01 Nisan 2024, 15:58
Yalova’da sahte kimlikli tarla dolandırıcılığı! Tapu dairesinde yakalandılar

İÇİNDEKİLER

Yalova'da başka bir vatandaşa ait 5 milyon TL'lik tarlayı sahte kimlikle satmak isteyen dolandırıcı, tapu dairesinde yakalandı.

Elmalık Köyü'nde 7 dönüm tarlası bulunan bir kişi, tapu dairesinde gelen 'satış randevusu' mesajı sonrası polise giderek şikayette bulundu.

SAHTE KİMLİKLE HESAP AÇTIRDILAR!

Konu ile ilgili yürütülen soruşturmada, şüphelinin önce arazi sahibi adına düzenlediği sahte kimlikle birlikte banka hesabı açtırdığı belirlendi. Aynı sahte kimlikle tapu dairesinde randevu da oluşturan dolandırıcı, 28 Mart günü saat 14.00'te satış işlemlerini tamamlamak istedi. İşlemler başlatılırken araziyi satın alacak kişi tarafından 2 milyon TL'nin şüphelinin sahte kimlikle açtırdığı hesabına havale edilmesinin sağlandığı da tespit edildi.

TAPUDA 3 MİLYON LİRALIK SUÇÜSTÜ

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Mart'ta tapu dairesine giderek randevu saati olan 14.00'te kalan 3 milyon TL'yi elden almak için gelen dolandırıcıyı suçüstü yakaladı.

Zanlı işlem sonrasında 11 bin 750 ABD doları elden verileceği sırada polis tarafından alınan şüpheli, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından gözaltına alınarak tutuklandı.