Canan Karatay 'Kandaki zehri atıyor' diyerek açıkladı! 7.000 yıllık şifa!

Son dönemde sağlıklı yaşam ve doğal beslenme akımlarının öne çıkan savunucularından biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, beslenme ve sağlık üzerine verdiği değerli bilgilerle adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle, geleneksel ve doğal yöntemlere verdiği önemle dikkat çeken Karatay, son önerisiyle yine sağlık bilincine katkıda bulunuyor: Isırgan otu. Peki, bu mucizevi bitkinin sağlığımıza faydaları nelerdir ve nasıl doğru bir şekilde kullanılmalıdır?

Giriş Tarihi 30 Mart 2024, 09:56 Güncelleme 30 Mart 2024, 09:56
Canan Karatay ’Kandaki zehri atıyor’ diyerek açıkladı! 7.000  yıllık şifa!

İÇİNDEKİLER

Karatay'ın önerisine göre, kandaki toksinlerden kurtulmanın etkili bir yolu, günlük hayatta sıkça tüketilen birçok gıdanın kullanımını azaltmak veya tamamen bırakmakla mümkün olabilir. Özellikle işlenmiş gıdalar, şeker, beyaz un ve katkı maddeleri gibi zararlı maddelerin tüketiminin azaltılması veya kesilmesiyle vücudun zehirlerden arınabileceğini vurgulayan Karatay, sağlıklı bir yaşam için doğal ve organik gıdalara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. İşte kanı temizleyen o besin...

KANI TEMİZLEYEN MUCİZE BESİN

Isırgan otu, doğada sıklıkla rastlanan bir bitkidir ve birçok sağlık yararı bulunmaktadır. Karatay'a göre, bu bitki kandaki zehri atma özelliğine sahiptir ve vücut için birçok olumlu etkisi vardır. İşte ısırgan otunun bazı faydaları...

İdrar söktürücü özelliğiyle bilinir ve böbrek taşını önleyebilir.
Kan temizleyici özelliği vardır ve vücuttaki iltihapları gidermeye yardımcı olabilir.
Yüksek C vitamini ve demir içeriği sayesinde kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu hızlandırabilir ve kansızlık sorunlarına iyi gelebilir.
Kalp ve damar sağlığını korur, kemikleri güçlendirir ve diş eti kanamalarını azaltabilir.
Üst solunum yolu problemlerini hafifletebilir, astım ve saman nezlesi gibi rahatsızlıklara iyi gelebilir.
Kanın temizlenmesine yardımcı olur, anemi ve kronik yorgunluğun hafiflemesine destek olabilir.

ISIRGAN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı taze ısırgan otu yaprağı
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
Tuz ve karabiber

Yapılışı

Isırgan otlarını iyice yıkayın ve dikenli bölgelerini temizleyin.
Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
Sebze suyunu veya tavuk suyunu ekleyerek karıştırın ve topaklanmaları önlemek için karıştırmaya devam edin.
Isırgan otunu ekleyin ve çorbayı kaynatmaya başlayın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 15-20 dakika daha pişirin.
Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın ve isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyin.