9 ilde eş zamanlı operasyon | DEM Partili milletvekili Çiçek Otlu’nun evinden terörist çıktı

İzmir merkezli 9 ilde, DHKP-C ile MLKP terör örgütlerinin finansmanının önlenmesine yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. İstanbul'da düzenlenen operasyon kapsamında DEM Partili milletvekili Çiçek Otlu’nun evine de bir baskın gerçekleştirildi. Yapılan baskında Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı terör örgütü üyesi Sıtkı Güngör yakalanırken ayrıca evde cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin mektupları da ele geçirildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 27 Şubat 2024, 09:26 Güncelleme 27 Şubat 2024, 14:48
9 ilde eş zamanlı operasyon | DEM Partili milletvekili Çiçek Otlu’nun evinden terörist çıktı

İÇİNDEKİLER

İzmir merkezli 9 ilde, DHKP-C ile MLKP terör örgütlerine operasyon düzenlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, DHKP-C ile MLKP terör örgütlerine finansman sağladığı tespit edilen 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

9 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN
İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, MİT desteği ile İzmir, İstanbul, Kilis, Tunceli, Çorum, Antalya, Mersin, Aydın ve Ankara'da DHKP-C ile MLKP terör örgütlerine finansman sağladığı belirtilen 30 şüphelinin adreslerine saat 06.00'da eş zamanlı operasyon başlatıldı.

FİNANSAL DESTEK SAĞLADIKLARI TESPİT EDİLDİ
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, sol marjinal silahlı terör örgütlerinin (MLKP-TKP/ML-MKP) cezaevleri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Marmara bölgesindeki cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olarak kalan örgüt mensuplarına 16 şüphelinin, 1 Ocak 2016'dan bugüne kadar herhangi bir akrabalık bağı olmamasına rağmen para yatırarak örgüte finansal destek sağladığı tespit edildi.

15 ŞÜPHELİ YAKALANDI
İstanbul'da düzenlenen operasyon sonucu 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ
Yapılan aramalarda, şahısların cezaevindeki örgüt üyeleriyle yaptıkları haberleşme ve mektuplaşma tarzında dokümanlar, çok sayıda dijital materyal ve çeşitli örgütsel dokümanlar, 1 kurusıkı tabanca, 3 şarjör, 25 fişek ele geçirildi. Diğer 1 şüphelinin yakalaması yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yapılan operasyonlarda çok sayıda materyal ele geçirildi.

CNN Türk'ün haberine göre; Ekipler, DEM Parti İstanbul milletvekili Çiçek Otlu'nun da evine bir operasyon düzenledi.

DEM Parti İstanbul milletvekili Çiçek Otlu

VEKİLİN EVİNDEN TERÖRİST ÇIKTI
Gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü MLKP üyesi olan Sıtkı Güngör, Çiçek Otlu'nun evinde yakalandı. Otlu'nun evinde yapılan aramada hapiste yatan örgüt üyelerine ait mektuplar ve dokümanlara ulaşıldı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ve Sıtkı Güngör.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Fİgen Yüksekdağ'ın danışmanı Güngör hakkında daha önce de sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 10 yıla hapis istemiyle dava açılmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN