Doktorlar grip demişti işler öyle gitmedi! Sepsis teşhisi konulan kadın kol ve bacaklarını kaybetti

Kristin Fox, hastanede grip olduğunu öğrendi. Durumu kötüleşti. Sepsis teşhisi konulan kadın kol ve bacaklarını kaybetti. Ancak pes etmedi. Protezleriyle hayata tekrar ‘merhaba’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2023 Güncelleme 17 Kasım 2023, 06:59
Doktorlar grip demişti işler öyle gitmedi! Sepsis teşhisi konulan kadın kol ve bacaklarını kaybetti

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan 42 yaşındaki Kristin Fox, 3 yıl önce boğaz ağrısı şikayeti ile acil servise gitti. Doktorların 'grip' teşhisi koyduğu kadın kendine reçete edilen ilaçlarla evine döndü ancak durumu giderek kötüye gitti.

İlk doktor ziyaretinin üzerinden 24 saat geçmeden yeniden hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, kadına araştırma sonucunda vücudu yavaş yavaş mora dönen kadına 'gizli katil' olarak da bilinen 'sepsis' teşhisi koydu. Fox'un durumu o kadar ağırlaştı ki, doktorlar vücudunun dinlenebilmesi için onu indüklenmiş komaya aldı.

'UZUV KAYBINA HAZIRLANIN'
Derin bir uykuya dalmadan önce doktorların kendisine 'uzuv kaybına hazırlanın, birkaç parmağınızı kaybedebilirsiniz' dediği 2 çocuk annesi kadın gözlerini yeniden açtığında kol ve bacaklarını kaybettiğini görünce şok yaşadı. Komadan çıktıktan birkaç hafta sonra taburcu edilen Kristin, Pittsburgh Üniversitesi Rehabilitasyon merkezinde fizik tedaviye başladı. 12 hafta boyunca günde 3 saat süren fizik tedavi sonrası ekim ayında kol ve bacaklarına protez takıldı.

SEPSİS NEDİR?
SEPSIS, vücutta enfeksiyona neden olan bakterilerin kana karışması ve bağışıklık sisteminin buna aşırı bir savunma geliştirmesi sonucu ortaya çıkan ve yaşamı tehdit eden bir durum. ABD'de her yıl 1,7 milyon yetişkini etkileyen bu durum hızla ölüme yol açabiliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN