4 ay sıcacık oturacaksınız! 1 yöntemle doğalgaz faturaları patır patır düşecek! 5 kuruş fazla ödemek yok!

Soğuk hava dalgalarının artması, enerji tasarrufu önlemlerini ön plana çıkartıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte, ev sahipleri ve kiracılar için enerji tasarrufu sağlayan bu yöntemler önem kazanmaya devam ediyor. Isınma maliyetlerinizi azaltmak ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına katkıda bulunmak için o detaya daha fazla dikkat etmek önemli. Bu basit ama etkili yöntemler hem ev sahipleri hem de kiracılar için büyük bir fark yaratabilir. Isınma maliyetlerini düşürmek isteyenler haberimizin devamını okuyabilir...

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 12:27 Güncelleme 06 Ekim 2023, 12:28
4 ay sıcacık oturacaksınız! 1 yöntemle doğalgaz faturaları patır patır düşecek! 5 kuruş fazla ödemek yok!

İÇİNDEKİLER

Sıcak yaz aylarının sona ermesiyle birlikte, pek çok insan doğalgaz faturalarının artışından endişelenmeye başladı. Ancak, daha düşük bir fatura ödemenin yolları var. Bazı basit adımlarla bu mali yükü hafifletebilirsiniz. İşte fatura dostu bir yöntem...

KIŞ GELİRKEN PENCERELERİNİZDEKİ BU AYARI YAPIN

Evimizi enerji verimliliği açısından değerlendirirken, genellikle büyük değişikliklere odaklanırız; yalıtımı güçlendirmek, enerji tasarruflu cihazlar kullanmak gibi. Ancak, evde enerji tasarrufu sağlamak için gözden kaçan küçük bir detay daha var: pencere ayarları.

Pencerelerin yaz ve kış aylarında doğru bir şekilde ayarlanması, enerji tasarrufunu artırabilir ve doğalgaz veya elektrik faturalarınızı düşürebilir. Bu basit ama etkili yöntem, pencerelerin ya da kapıların kenarındaki kilit mekanizmasının kullanılmasıyla ilgilidir.

Yuvarlak mekanizmanın ortasında yer alan alyan ucuna benzer altıgen yapıda olan bölümden ayar yapmanız gerekiyor. Tornavida ya da alyan anahtarı ile bu altıgen yapıyı döndürmeniz gerekiyor. Bu işlemi yaparken civatayı tamamen döndürmemeye dikkat ediniz. 90 dereceye getirdiğinizde pencerenin daha sıkı kapandığını fark edeceksiniz. Eğer pencereniz tam kapanmıyorsa işlemi tekrarlamanız gerekiyor. Tüm civataları sağ tarafa çevirdiğinizden emin olunuz.

SİLİNDİR KİLİDE DİKKAT EDİN

Silindir kilidin üzerinde yer alan çentiği sola yani içe dönük olması gerekmektedir. Lastiğin daha sıkı bir konumda olduğunu göreceksiniz. Bu kapsamda hava girişi daha az olurken kış aylarında eviniz daha sıcak olacak. Orta konumda ise standart ayarlar geçerli demektir. Çentiğin sağa doğru dönük olması durumunda ise pencereniz yaz modunda demektir.

Pencerenize daha izole bir konuma getirerek kış aylarında tasarruf sağlayabilirsiniz. Evinize soğuk girişini önlemek için uygulanan bu yöntem yaz aylarında da serin havanın içeri girmesini sağlar.