60 yaşındakı Uşaklı çoban 5 yıl önce kaybolmuştu: İhsan Yıldız’ın öldürüldüğü ortaya çıktı...

Manisa'da yaşayan çoban İhsan Yıldız (60), 5 yıl önce kayıplara karıştı. Hapisten izinli çıkan M.K, kazma ve kürekle sulama kanalı bitişiğinde çukur açarken ekipleri fark edince kaçtı. Yakalanan M.K, Yıldız'ı öldürdüğünü ve çukur açtığı bölgenin yakınlarına gömdüğünü itiraf etti. M.K. tutuklandı. İşte sizler için derlediğimiz 2 Ekim TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2023 Güncelleme 02 Ekim 2023, 07:01
60 yaşındakı Uşaklı çoban 5 yıl önce kaybolmuştu: İhsan Yıldız’ın öldürüldüğü ortaya çıktı...

İÇİNDEKİLER

Manisa'da yaşayan çoban İhsan Yıldız (60), 5 yıl önce kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde bulundurmak suçundan cezaevine giren Yıldız'ın patronu M.K.'yi takibe aldı. Hapisten izinli çıkan M.K, kazma ve kürekle sulama kanalı bitişiğinde çukur açarken ekipleri fark edince kaçtı. Yakalanan M.K, Yıldız'ı öldürdüğünü ve çukur açtığı bölgenin yakınlarına gömdüğünü itiraf etti. M.K. tutuklandı.



KATİL EVLAT
Diyarbakır'da İ.G. (15), önceki gün evde uyuyan babası Taner G.'ye silahla ateş etti. Talihsiz adam, hayatını kaybetti. İ.G, polise teslim oldu. G.'nin bir terör saldırısında yaralandığı ve 'sivil gazi' olduğu öğrenildi.


17.7 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 17 milyon 716 bin lira devretti. 5 bilenler 97 bin 274'er, 4 bilenler bin 688'er, 3 bilenler 94'er, 2 bilenler 10'ar lira alacak.

7.2 MİLYON DEVRETTİ
5+1 bilen çıkmayınca 7 milyon 198 bin lira devretti. 5 bilenler 15 bin 372'şer, 4+1 bilenler bin 735'er, 4 bilenler 137'şer, 3+1 bilenler 73'er, 3 bilenler 21'er, 2+1 bilenler 28'er, 1+1 ve 0+1 bilenler 12'şer lira alacak.



KÖKLERDEN GÖKLERE
İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'e son günde de büyük ilgi vardı. Kapanış töreninde konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, bugüne kadar düzenledikleri 9 TEKNOFEST'te yaklaşık 2 milyon gencin projeleriyle yarıştığını hatırlattı. "Köklerden göklere diyerek gururla geleceğe uzanıyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlediğimiz festivalleri 9 milyon kişi ziyaret etti" ifadesini kullandı.



'DEVA'SIZ CHP!
CHP, yerel seçimlerde iyice yalnız kaldı. İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkaracağını açıklaması sonrası, Kılıçdaroğlu kara kara düşünmeye başladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da "DEVA Partisi'ni dillere pelesenk edilen "15 vekil" için kurmadık" açıklaması yaptı. 81 ilde belediye başkanı adayı çıkaracaklarını hatırlattı. CHP listesinden milletvekili olan DEVA'lı İdris Şahin de "CHP 5 değil 55 belediye başkanlığı teklif etmiş olsa da işbirliği yok" ifadelerini kullandı.



YÜREĞİMİZ YANIYOR
Irak Musul'a bağlı Hamdaniye'de 26 Eylül akşam düzenlenen düğünde çıkan yangında 113 kişi yaşamını yitirdi, en az 150 davetli de yaralı olarak kurtarıldı. Dehşeti ucuz atlatan gelin-damat, ilk kez açıklama yaptı. İngiliz Sky News'e konuşan 27 yaşındaki damat Revan, "15 aile üyemizi kaybettim. Eşim Haneen de 10 yakınını kaybetti. Hala şokta, konuşamıyor. Artık burada yaşayamayız. Yangının tavandan çıktığını düşünüyorum" ifadesini kullandı.



'DAHHA'N NELER!
Kocaeli Gebze'de yaşayan Mona Dahhan (37), 3 ay önce mide bulantısı ve ağrısı yaşamaya başladı. Karnı şişen kadın, hamile olduğunu düşünerek hastaneye kaldırıldı. Ancak gerçeği başka çıkınca hem kendi hem de doktorlar büyük şok yaşadı. Dahhan'ın karnında 15 kilo kist olduğu anlaşıldı. Kist, 1.5 saatlik ameliyatla çıkarıldı. Op. Dr. Mehmet Karanfil, "32 yıldır cerrahi mesleğinde ilk kez böyle bir şey görüyorum" ifadesini kullandı.

;
FISTIK REZALETİ
Siirt'te bir kişi, 'yeşil altın' olarak bilinen Siirt fıstığının depolandığı yere gitti. Bacadan akan fıstıklarının arasına girdi. Hem yüzdü hem de ayırdığı kabukları fıstıkların üzerine tükürdü. Bunu da videoya alarak paylaştı. Büyük tepkilere yol açınca görüntüleri sildi. Sosyal medya hesabını da kapatan kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

M'EŞ'AJ KABUSU
İstanbul'da öğretmen Nurhayat B.'ye 9 ayrı hesaptan mesaj geldi. Hepsinde de "Kocan Reşat seni aldatıyor" denildi. Genç kadın, şüpheli Aleyna B.'yi şikayet etti. Ancak o "Reşat'ı tanıyorum, ama mesajları ben atmadım" deyince savcı, takipsizlik verildi. (Arzu KAYA)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN