13 yaşındaki depremzede Verde, Çocuk İyilik Merkezi aracılığıyla bacak protezine kavuştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybeden, enkazdan 4 gün sonra çıkarılan ve sol bacağı diz altından ampute edilen 13 yaşındaki Verde Arslan, dün protez bacağına kavuştu. Hem yeni yaşamına hem de bacağına alışmaya çalıştığını dile getiren Verde, "Protez bazen kendi ayağım gibi geliyor. Avukat olmak istiyorum" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2023 Güncelleme 29 Eylül 2023, 07:01
13 yaşındaki depremzede Verde, Çocuk İyilik Merkezi aracılığıyla bacak protezine kavuştu

İÇİNDEKİLER

6 Şubat'taki depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesindeki iki katlı evleri yıkılan Verde afette annesini, babasını ve 9 yaşındaki kardeşini kaybetti. Enkazın altından AFAD ekiplerince depremden 4 gün sonra çıkarılan ve tedaviye alınan Verde'nin sol bacağı, diz altından ampute edildi.

Verde'nin doktorunun başvurusuyla Çukurova Üniversitesi bünyesinde depremlerden yaralı kurtarılan ancak hayati riskten dolayı bacak veya kol gibi uzuvlarını kaybetmek zorunda kalan afetzede çocukların proteze ulaşması ve devamında onlara destek sağlanmasına yönelik açılan ÇOİM devreye girdi.

Protez takıldıktan sonra büyük heyecan yaşayan Verde, "Tam merdivenden inerken ev yıkıldı. 4 gün boyunca orda kaldım. Annemlere hep seslendim ama hiç cevap vermediler. Dışarıdan gelenler de sesimi duymadı. Zaten yağmur yağıyordu. Yağmur, oradaki bez parçalarını ıslatmıştı, oradan su içtim. 4'üncü günün sabahında beni buldular. Şu an gayet rahat yürüyorum. İlk zamanlarda sadece biraz acıdı. Şu an gayet rahatım. Bu yıl okula başladım. Okula gidiyorum. Bayağı arkadaş edindim; bu, güzel oldu. Hayalim avukat olmak" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN