Şirinevler'de bir binada patlama: Ölü sayısı 3'e yükseldi

Son dakika haberi! İstanbul Şirinevler'de bir binada patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, Bahçelievler'de meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin sayısının 3'e yükseldiğini bildirdi. İstanbul Valisi Davut Gül, patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu belirtti. Patlama anı güvenlik kameralarına yansırken binanın yıkılacağı bildirildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan patlamanın meydana geldiği binada ekipler çalışmalarını tamamladı.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 15:19 Güncelleme 28 Eylül 2023, 21:45
Şirinevler’de bir binada patlama: Ölü sayısı 3’e yükseldi

İÇİNDEKİLER

Bahçelievler'de 45 yıllık 6 katlı binanın en üst katında ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülen patlama meydana geldi.

Şirinevler Mahallesi'nde, saat 15.00 sıralarında bir binada ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülen patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekibi ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi.

Olay yerine İstanbul Valisi Davut Gül, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe ve Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da inceleme yapmak için geldi. Burada açıklamalarda bulunan Vali Gül, ölü sayısının 2'ye yükseldiğini, 1'i ağır 3 kişinin de yaralandığını söyledi.

Olayda, Özgür Çoban ve Ömer Özdemir hayatını kaybederken; Ahmet Bal, Emirhan Kutluay, Kerim Selvi ve Hasan Baş da yaralandı. Yaralıların hastanede tedavisi devam ederken, patlamayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Patlama görüntüleri güvenlik kamerasına da yansıdı. Patlamanın etkisiyle diğer binalardaki evlerin ve dükkanların camlarında da hasar görüldü. Bina önündeki araçlar da molozların altında kaldı. Araçlarda mahsur kalanları da esnaf çıkarttı. Ekiplerin, olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya paylaşımında, "İstanbul Şirinevler'de bir binanın 5'inci katında meydana gelen patlamada 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 4 vatandaşımız da yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

"VEFAT SAYISI 2'YE ÇIKTI; 1'İ AĞIR 4 YARALI"
İncelemeleri ardından açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, "Teknik bir konu, doğal gaz kaynaklı olduğu söyleniyor. Mutfak kısmında patlama meydana gelmiş. Dolayısıyla da uzmanlar inceliyorlar. İtfaiyemizin verdiği bilgiye göre doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülüyor. Arkadaşlarımızın son verdiği bilgiye göre vefat sayısı 2'ye çıktı. 4 tane de yaralımız var. 1'si ağır yaralı olmak üzere 3'ü hafif yaralı" dedi.

5 KATLI BİNADA PATLAMA | VİDEO İZLE


Selle ilgili de uyarılarda bulunan Gül, "Dün de uyardık bugün de uyarıyoruz. İstanbul yarın öğlene kadar yoğun yağış alacak. Özellikle sel basma riski olan bölgelerde vatandaşlarımızın bulunmamaları varsa araç ve benzeri taşınırlarını taşımalarını, bodrumlarda kalmamaları, konaklamayla ilgili problemleri olan vatandaşlarımızın 112'yi aramalarını istirham ediyoruz çünkü geçmişte su bastıysa yine su basabilir. Bütün kurum ve kuruluşlar şu anda görevinin başında. Vatandaşlarımız da duyarlı olursa memnun oluruz" ifadelerini kullandı.



KAYMAKAM BOZTEPE: HASTANELERİ BİREBİR TAKİPTEYİZ
Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, "Hem ilçemize hem ülkemize geçmiş olsun. Yaralı sayımız patlamadan kaynaklı düşen molozların yarattığı tahribattan kaynaklı olarak vatandaşlarımız kendileri de hastaneye gittiği için hastaneleri birebir takip halindeyiz."

Belki hafif yaralı sayımızda artış olabilir. Doğal gaz ve itfaiye ekipleri çalışma yaptıktan sonra kesin durum netleşince kamuoyunu bilgilendireceğiz. Vatandaşlarımızı uygun yerlere alma konusunda çalışma yapıyoruz. Savcımızı bekliyoruz. Savcımız alanla ilgili çalışmayı bitirdikten sonra da hızlıca bölgeyi temizleyip, itfaiyenin ve doğal gazın raporuna göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR: EN KISA ZAMANDA YIKACAĞIZ
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da, "Bina da kimse yok, itfaiye içeride. Doğal gaz da kesildi. Etraftaki binalarda hasar görenlerle ilgili çalışma yapıldı. Binayı tahliye ettik, en kısa zaman da yıkacağız" dedi.

PATLAMANIN ETKİSİ GÜVENLİK KAMERASINCA KAYDEDİLDİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Nöbetçi cumhuriyet savcısı, olay yeri incelemesi, delil tespiti için patlamanın yaşandığı dairede incelemelerde bulundu.

Bu arada patlama anı, olayın yaşandığı binada bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde, patlamanın etkisinden dolayı kameranın sarsılarak görüş açısının aşağıya doğru değişmesi ve daireden kopan molozlar ile cam kırıklarının yola düşmesi yer aldı.

"BOMBA MI ATILDI DİYE DÜŞÜNDÜK "
Esnaf Nafız Fidan, "Oturuyorduk bir anda patlama sesi geldi, ortalık yerle bir oldu. Geldiğimizde insanlar yerde yatıyordu. Yerde yatan cansız bir kişi vardı."

"3-4 kişinin elleri ayakları tamamen kan içindeydi. Basınçla beraber aptallaştık. Buradan bir rüzgarın geçtiğini gördük. Uçak mı ? Bomba mı atıldı diye düşündük" dedi.


Cengiz Gönder de, "Biz dükkanda oturuyorduk, ses dalgasını gördük. Arabamızın camı patladı. Bir tane ölü teyze var."

"Patlama olan yerde oturuyordu, patlamanın etkisiyle aşağı uçtu. Binanın önünde park halinde duran bir araçta içinde iki kişi vardı, bir tanesinin durumu iyiydi. Arkadaşlarla birlikte şoför arkadaşı çıkardık. Durumu ağırdı bayağı. Ayağı falan kırılmıştı" ifadelerini kullandı

PATLAMA ANI KAMERADA
Öte yandan patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı.

PATLAMA ANI KAMERADA | VİDEO İZLE

Görüntülerde vatandaşların patlamanın yaşandığı anlarda koşarak uzaklaştığı görüldü.

KORKU DOLU ANLAR KAMERADA | VİDEO İZLE

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ
Valilikten yapılan açıklamada, doğal gaz sıkışmasından kaynaklandığı değerlendirilen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiği, yaralanan 3 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden gelen açıklamada, "Bahçelievler İlçesi'nde doğalgaz sıkışması nedeniyle olduğu değerlendirilen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3'e yükseldi."

Öte yandan, hayatını kaybeden yaralının, Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ahmet Bal olduğu öğrenildi. Patlamada, Özgür Çoban ve Ömer Özdemir yaşamını yitirmişti.

İNCELEMELER TAMAMLANDI
Doğal gaz sıkışması kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamanın meydana geldiği binada ekipler çalışmalarını tamamladı. Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir binanın 5. katında akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından polis, itfaiye, İGDAŞ ve belediye ekiplerince inceleme yapıldı.

KAROT ÖRNEĞİ ALINMASI BEKLENİYOR
Patlamanın yaşandığı binada yapılan incelemelerin bugünkü bölümü tamamlandı. Binadan yarın sabah saatlerinde karot örneği alınması bekleniyor.

CADDE TRAFİĞE AÇILDI
Belediye ekiplerinin binanın çevresindeki temizlik çalışmasını tamamlaması ve hasarlı araçların kaldırılmasının ardından cadde tekrar trafiğe açıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN