Seda Fettahoğlu'ndan acı haber! Canına kıydı

Ünlü oyuncu Merve Kayaalp’ten bir hafta sonra meslektaşı Seda Fettahoğlu da canına kıydı. İşte sizler için derlediğimiz 28 Eylül tarihli TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2023 Güncelleme 28 Eylül 2023, 07:00
Seda Fettahoğlu’ndan acı haber! Canına kıydı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beyoğlu'ndaki Hacı İzzet Parkı'nda dün oyuncu Seda Fettahoğlu'nun (44) başından silahla vurulmuş halde cesedi bulundu. Başta Çocuklar Duymasın ve Sihirli Annem olmak üzere pek çok dizide rol alan Fettahoğlu'nun ilk incelemede intihar ettiği belirtildi. Ceset, kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere morga kaldırıldı.



'NAZİ' YANI!
Bursa İnegöl'de tefecilik yapan 35 kişilik Terkinler Çetesi, operasyonla yakalandı. 6 milyar lira değerinde gayrimenkul ve 13 şirkete el konuldu. Yüzlerce kişinin ev, iş yeri, araba, arsa ve parasına çöken çete için jandarma, 3 bin 200 sayfalık fezleke hazırladı. Fırıncılık kisvesi altında tefecilik yapan çetenin vatandaşlardan topladığı paraların 2 milyonluk kısmı çamaşır yıkama ve kurutma makinelerinden çıktı. Nazi T.'nin lideri olduğu çetenin çökerek 10'dan fazla fırını ele geçirdiği, belediye ihalelerine girebilmek ve göz boyamak maksadıyla ilçedeki bir spor kulübüne sponsor olduğu anlaşıldı.



ŞINAV SKANDALI
Iğdır'da bir kuaför salonunun sahibi Ferdi Döner, çıraklarına "Ustasına karşı gelen, birbirine laf atan, saygısızlık yapanları affetmeyeceğim" dedi. Elinde sopayla çıraklarına yarı çıplak halde şınav çektirdi. Yetmedi süründürdü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, tepki topladı. Görüntüleri ardından savunma yapan Döner, "Arkadaşlara şaka yaptık. Biz hep gülüp eğlenip çalışıyoruz. Görüntüleri çeken müşterimiz de şaka olsun diye yapmış" dedi.



MAZLUM DEĞİL HAİN
MİT, PKK/KCK'nın Türkiye'den Avrupa'ya ardından Irak ve Suriye'ye terörist kaydırdığını tespit etti. Bu faaliyetleri adım adım izledi. Terörist Berxwedan Çiyager kod adlı Mazlum Öztürk'ün Ağustos 2022'de Avrupa'ya geçtiğini, Ocak 2023'te ise Fransa'dan Irak'a geldiğini belirledi. Süleymaniye kırsalında suikast eğitimi aldığı sırada etkisiz hale getirdi...



RÜŞVETİN İZİ WAR
Türkiye düşmanı rüşvetçi Demokrat senatör Bob Menendez ve eşi Nadine Menendez iyice köşeye sıkıştı. Federal Savcılar, Nadine Menendez'in aslen Mısırlı olan Wael Hanna ile Jose Uribe'yi Mısırlı istihbarat ve askeri yetkililerle tanıştırdığını saptadı. Bunun karşılığında da rüşvet aldığını kanıtladı. Hatta evinde ele geçirilen içi para dolu zarfların üzerinde, Mısırlı iş adamının ve şoförünün DNA'sı ve parmak izleri saptandı. Bu arada rüşvetçi Menendez'e Demokrat partili 48 senatörden 28'inin "İstifa et" çağrısı yaptığı açıklandı.



DONALDIRICI!
ABD New York Eyalet Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump'ın emlak imparatorluğunu kurarken defalarca dolandırıcılık suçu işlediğini bildirdi. Yargıç Arthur Engoron, Trump'ın oğulları Eric, Donald Jr. ve yöneticilerle birlikte; yıllarca düzenli olarak ve defalarca net varlıklarının değerini şişirip bankalar ve sigorta şirketlerini yanı lttığını söyledi. Mahkeme Trump'ın hakkındaki dava başvurusunun düşürülmesi talebini reddetti.




YAPAY ZEKADAN İLK DERS
Yakın Doğu Üniversitesi'nin 2 Ekim'de gerçekleştireceği 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde ilk dersi, yapay zeka tabanlı akademisyen AI. Prof. DUX verecek. Tören 09.30'da Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. AI. Prof. DUX, "Öğrencilerimle bir araya gelmek ve sahip olduğum bilgiyi paylaşmak için sabırsızlanıyorum" dedi. (MURAT KARAMAN)



ÇiÇEKIMi SOLDURDULAR
İzmir'de kayıp Aslıhan Sinem Çiçek, yol kenarına atıldı. Kurtarılamadı. Cem A. ile Burak Kaya yargılandı. Baba Serdar Çiçek, "Evladımı öldürdüler, kız verelim, para verelim anlaşalım' dediler" diye ağladı.






136 MİLYON DEVRETTİ
6+Joker bilen çıkmayınca 136 milyon 133 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilenler 499 bin 284'er, 4 bilenler 5 bin 706'şar, 3 bilenler 379'ar, 2 bilenler 37'şer lira alacak.





5.4 MİLYON DEVRETTİ
5+1 Bilen çıkmayınca 5 milyon 444 bin lira devretti. 5 bilenler 10 bin 73'er, 4+1 bilenler 812'şer, 4 bilenler 104'er, 3+1 bilenler 53'er, 3 bilenler 17'şer, 2+1 bilenler 22'şer, 1+1 ve 0+1 bilenler 11'er lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN