Ankaralı vatandaşlara bakterili ekmekten sonra susuzluk skandalı! Mansur Yavaş'a isyan ettiler: Beceremiyoruz deyin kurtulun

2019 yılından beri Ankara’ya hizmet adına çalışmalar yapmayan CHP’li Mansur Yavaş, vatandaşın da sorunlarını çözemiyor. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ vatandaşı susuz bıraktı Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde 2 gündür su sıkıntısıyla mücadele eden vatandaşlar sosyal medya hesapların Mansur Yavaş’a tepki mesajları yağdırdı. Vatandaş, “Beceremiyoruz deyin kurtulun”, “Yalan söylemekten de utanmaz hale gelmişsiniz” gibi ifadelerle sitem etti..

Giriş Tarihi 24 Eylül 2023, 22:37 Güncelleme 24 Eylül 2023, 22:46
Ankaralı vatandaşlara bakterili ekmekten sonra susuzluk skandalı! Mansur Yavaş’a isyan ettiler: Beceremiyoruz deyin kurtulun

İÇİNDEKİLER

CHP yönetimindeki illerde sorunlar bitmek bilmiyor. Vatandaşa hizmet yerine çile sunan ABB'den son örnek belediyeye bağlı ASKİ'den geldi.

"Farklı bir belediyecilik anlayışına sahibiz" diyen Ankara Büyük Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2019 yılından bu yana tıpkı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi hizmet adına bir hamlede bulunmadı.

Üstelik Ankaralıyı susuz bıraktı. ABB yönetiminde olan ASKİ'nin verdiği tarihte problemi çözmediği ve vatandaşın çağrısına yanıt vermediği iddia edildi.



ÖNCE İZMİR ŞİMDİ DE ANKARA
Ankaralıların mağduriyeti geçtiğimiz haftalarda İzmir'de yaşanan çamurlu su skandalını akıllara getirirken CHP'nin belediyecilik anlayışı, 21 yıl önceki Türkiye'nin vahim durumunu hatırlatıyor.



VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ: BECEREMEDİK DEYİN KURTULUN
Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde 2 güne yakındır büyük susuzluk yaşandığı belirtiliyor. Vatandaşlar mağduriyetlerini sosyal medya hesaplarından dile getirirken, ASKİ'nin belirtilen tarih ve saatlere kadar su sorununu çözemediğini ifade ediyor.

İŞTE MANSUR YAVAŞ'A GELEN TEPKİLERDEN BAZILARI:



"Yenimahalle Çiğdemtepe bölgesinde iki gündür su yok kendimi kötü hissediyorum."

"Sularımız kesik hiçbir bilgilendirme yapılmadı ne zaman sular gelir acaba?"

"2 gündür sular kesik ve suları kestikten sonra haber veriyorsunuz, arıyoruz açmıyorsunuz"

"Haftasonu ailecek susuz kaldık, küçüklüğüme, marketten su alarak tuvalete döktüğümüz o senelere geri döndük, teşekkür ederiz"

"Mansur Yavaş başkan, bir park açıp sabah akşam paylaşım yapıyorsunuz, 2 gündür suyumuz yok. Öyle uzak köy falan da değil, başkentin göbeğindeyiz"

"Beceremiyoruz deyin kurtulun bu basınç işi değil beceri işi... Ders verenler derslerini aldı mı?... Basiretsizlik diz boyu"

Geçtiğimiz ayda; Bala ilçesine bağlı 48 mahalleye Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yaklaşık 2 aydır düzenli olarak su verilmediği ortaya çıkmıştı.

En temel ihtiyaçlarını dahi gidermekte zorlanan vatandaşlar arasında "uyuz" korkusu başlarken, ASKİ'nin bu süreçteki umursamaz açıklamaları öfkeyi daha artırmıştı. Bölge halkı adına konuşan Berber Devrim Coşan, "Mansur Yavaş'a oy verdim ama kendisine hakkımı helal etmiyorum" dedi. Sanayi Esnafı Kurtuluş Er ise "Bala'yı AK Parti kazandı diye mi bizi cezalandırıyorlar?" diye sormuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN