Öyle bir etkisi ortaya çıktı ki dışı içinden daha faydalıymış! Kavun kabuklarını sakın çöpe atmayın!

Yaz sıcaklarının vazgeçilmez tadı kavun, şimdiye kadar pek bilinmeyen bir faydayı içinde barındırıyor. Kavunun dışı, içinden daha faydalı olabileceğini kimse tahmin etmiyordu. Ancak bu yöntemle tüketilen kavun kabuklarının sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. İbn-i Sina El Kanun Fi't-Tıbb adlı kitabında kavunun ve kabuğunun faydaları hakkında detayları ta yüzyıllar önce paylaşmıştır.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2023, 18:12 Güncelleme 24 Eylül 2023, 18:13
Öyle bir etkisi ortaya çıktı ki dışı içinden daha faydalıymış! Kavun kabuklarını sakın çöpe atmayın!

İÇİNDEKİLER

İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri binlerce yılın ardından bile birçok kişi tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmaya devam ediyor. Sağlık ve sağlıklı yaşam konularında sunduğu çeşitli öneriler İbn-i Sina'nın eserlerinden günümüze ışık tutuyor. Özellikle İbn-i Sina'nın kavun kabuklarını sağlık için bir şifa kaynağı olarak vurguladığı bilgisi ise dikkatleri üzerine çekiyor.

İbn-i Sina, "El Kanun Fi't-Tıbb" adlı kitabında kavunun ve kabuğunun sağlık açısından önemli faydalarını açıklamıştır. İbn-i Sina kavunun şifasının kabuğunda saklandığına işaret etmiş ve kabuklarının vücudun ihtiyacı olan doğal lif kaynağı olduğunu belirtmiştir.

KAVUN KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Sindirim sistemine iyi gelir: İbn-i Sina gibi erken tıp bilginlerinden biri olan İbn-i Sina, kavun kabuğunun sağlığa olan katkılarını vurgulamıştır. Kitaplarında kavun kabuğunun sindirim sistemine olumlu etki sağladığını özellikle kaynatıp suyunun içildiğinde belirtmiştir.

Cilt sağlığını destekler: Kavun kabuğu, cilt bakımında çeşitli şekillerde kullanılabilir. Ancak pek bilinmeyen bir faydası ise sedef ve egzama gibi cilt sorunlarına karşı etkili olabilmesidir. Artık kavun kabuklarını çöpe atmak yerine bu faydalardan yararlanabilirsiniz.

Kavun kabuğunun diğer bilinen faydaları şunlardır:

Kavun kabuğunu yüz bakımında kullanabilirsiniz.
Göz çevresi bakımı için etkili bir seçenektir.
Cildi temizler ve nemlendirir.
Sivilce problemlerini iyileştirebilir.
Vitiligo hastalığına iyi gelebilir.
Böbrek ve mesane taşlarını önleyebilir.
Kaynatılıp içildiğinde sindirim sistemini düzenleyebilir.

Tokluk hissi oluşturarak kilo vermeye yardımcı olabilir.
Bağışıklık sistemi üzerindeki hasarlı hücreleri onarabilir.
Sedef ve egzama hastalıklarına iyi gelebilir.
Saç dökülmesini azaltabilir.
Regl döngüsünü düzenleyebilir.
Kalp ritim bozukluklarını önleyebilir.
Kalp ve damar sağlığını destekleyebilir.
Cildi ölü hücrelerden arındırabilir.