Merhum iş insanı Kasım Pırlant'ın 1.4 milyon dolarlık serveti! Eski eş ile ABD’li kardeşlerin miras savaşı bitmek bilmiyor

Merhum iş insanı Kasım Pırlant, servetini eski eşi Tülay’a bıraktı. ABD’li bir kadından olan iki çocuğu dava açtı. Mahkeme 1.4 milyon dolarlık servet için tedbir kararı aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2023 Güncelleme 20 Eylül 2023, 07:02
Merhum iş insanı Kasım Pırlant’ın 1.4 milyon dolarlık serveti! Eski eş ile ABD’li kardeşlerin miras savaşı bitmek bilmiyor

İÇİNDEKİLER

İzmir'li iş adamı Pırlant (68), 1973'te 19 yaşındayken ABD'ye gitti. Garsonluk yapıp emlak işine girdi. 1985'te emlak krallığına yükseldi. Milyonlarca dolar kazanıp adeta bir servet elde etti. Bu arada barda çalışan Carolyn Jackson'dan 1986 ve 1992'de iki çocuğu dünyaya geldi. Ama onları nüfusuna geçirmedi. ABD'li iki kardeş DNA testi ile Pırlant'ın babaları olduğunu ispat etti.

VASİYET HAZIRLADI
Mirastan pay isteyip mahkemeye gitti. Jackson kardeşler, mirasın eski eş Tülay Pırlant'a geçmesine neden olan vasiyetnamenin, evliyken hazırlandığını söyledi. İzmir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıp, bu vasiyetnamenin iptalini istedi. Mahkeme, bilirkişi tarafından tespit edilen 1.4 milyon dolarlık (28 milyon lira) şirket hisselerine tedbir konulması kararını verdi. (Ceyhan TORLAK)



BİZDEN MAL KAÇIRDI
Kevin ve Candice Jackson, DNA testi ile Pırlant'ın çocuğu olduğu belirlendi. İki kardeş üvey annelerine bırakılan mirasın iptal edilmesini istedi. (Ceyhan TORLAK)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN