İstanbul'da sel 2 can aldı! Felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Hasar tespit çalışmaları başladı | Dakika dakika yaşananlar

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel nedeniyle iki kişi can verdi. İstanbul Valiliği hayatını kaybedenlerin kimliğini açıkladı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Küçükçekmece ve Başakşehir'de meydana gelen selde yaşanan ölümlere ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Megakentte yaşanan felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Sular altında kalan araçlar, su basan mağazalar, çamur ve balçıkla kaplanan yollar objektiflere yansıdı. İçişleri Bakanlığı hasar tespit çalışmalarının başladığını duyurarak mağdurlara 15 bin TL ödeme yapılacağını bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul’da 31 yaralımız var, 8’inin tedavisi sürüyor." dedi. Takvim.com.tr dakika dakika detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 19:21 Güncelleme 06 Eylül 2023, 13:14
İstanbul’da sel 2 can aldı! Felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Hasar tespit çalışmaları başladı | Dakika dakika yaşananlar

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nin günlerdir yaptığı uyarılar sonrasında sağanak yağış İstanbul'u felç edecek duruma getirdi.

Özellikle Arnavutköy ve Başakşehir gibi ilçelerde yoğun su baskınları yaşandı. Valilik, dün akşam İstanbul'un bazı ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybeden kişilerin kimlikleri belli oldu.

Selde Başakşehir Başak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi'nde Yıldız Yurtseven (57) ile Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Engin Sokak'ta yaşayan Gine uyruklu İraman Kebe (32) can verdi.

ELEKTRİĞİ KESMEK İÇİN GERİ DÖNMÜŞ
27 yaşındaki Imara Kebe'nin evin elektriğini kesmek için döndüğü, bu sırada insan boyunu aşan suların içinde mahsur kaldığı ortaya çıktı. Kapının kapanmasıyla birlikte de dışarı çıkamayan Kebe hayatını kaybetti.

"ÇOK İYİ İNSANDI"
Mahalle sakinlerinden Mikail Yıldırım, "Yağmur başlamasının ardından dere taştı. Dere taşınca bodrum kattaki arkadaşlara haber verdik hepsi dışarı çıktı. Sonra içlerinde bir tanesi elektrikleri kesmek için tekrardan içeri girdi. Camdan içeri su dolunca kapı kapandı ve adam çıkamadı. Kimse de giremedi. Geç saatlerde itfaiye geldi yağmur durduktan sonra. Arka taraftan kapıları söküp ölü olarak arkadaşı buldular. Merhabamız vardı. Komşumuz oluyordu. Çok iyi insandı. Allah rahmet eylesin adam çok yazık oldu. Mağdur durumda kendi ekmeklerinin peşindeydi" dedi.

HASAR TESPİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI: HANE BAŞI 15 BİN TL YARDIM ÖDEMESİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul'da, Valiliğimiz koordinasyonunda Kaymakamlarımız tarafından sel ve su baskınlarından olumsuz etkilenen yerlerin zarar tespit çalışmaları başladı" ifadelerini kullandı.



Yerlikaya şu ifadeleri kullandı;

İlk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına;

AFAD'dan 10.000 TL , Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5.000 TL olmak üzere Toplam 15.000 TL Yardım Ödemesi yapılacaktır.

Rabbim her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.

YARALI SAYISI YÜKSELDİ
Öte yandan Bakan Yerlikaya, yaralı sayısının 31 olduğunu, yaralılardan 8'inin tedavisinin devam ettiğini söyledi.



FELAKETİN BOYUTU GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI
İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle İkitelli'de bulunan mobilyacılar sitesini su bastı.


Kısa sürede oluşan sele kapılan araçlar mağazalara girerken, mobilyalar tanınmaz hale geldi.



Mobilyacılar sitesindeki hasar bu sabah havadan görüntülendi.

ÇOK BÜYÜK ZARAR VAR
Yaşanan sel felaketinde Mobilyacılar Sitesi'nde bulunan dükkanına araç giren Kemal Karcı, "Bütün iş yerlerinin bodrumları su altında. Burada 400 kişi ekmek yiyor. Çok büyük zarar var. Bizim zararımız para ile ölçülecek bir zarar değil. İçerde 5-6 milyonluk ürünümüz vardı" dedi.

İŞTE DAKİKA DAKİKA İSTANBUL'DA YAŞANANLAR....



İŞ MAKİNELERİ SELİN ENKAZINI KALDIRDI

08.20 Metro İstanbul, dün akşam kentteki bazı ilçelerde etkili olan sel ve su baskınları nedeniyle M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı seferlerinin Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığını bildirdi. Açıklamada Siteler ve Turgut Özal istasyonlarında araçların durmayacağı bildirildi.

07:26 İstanbul'da dün akşam etkili olan sağanak yağışla ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul'un kuzeyinde yer alan ilçelerde 05.09.2023 tarihinde saat 21.00 sıralarında oluşan sağanak yağışın ardından su baskınları meydana gelmiştir. Metrekareye 125 kilogram yağışın düştüğü tespit edilirken sel nedeniyle Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde birer olmak üzere iki kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir.

Su baskınları nedeniyle kamu hizmeti veren bazı kuruluşlar da selden kısmen etkilenmiştir. Bu kapsamda 112 acil çağrı merkezine 1.150, belediyelere ise 2.540 su baskını ihbarı alınmıştır. AFAD, İtfaiye, İSKİ ve belediyelerin kurtarma ekipleri gelen ihbarları karşılamak için aralıksız çalışmaktadır. Ayrıca emniyet, jandarma ve sağlık birimleri de çalışmalara tüm imkanlarıyla destek vermektedir.
Su Baskınlarında ilk belirlemelere göre 1.754 ev ve işyeri etkilenmiş olup, söz konusu bölgelerde mahsur kalan vatandaşımız bulunmamaktadır. Selden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları kamu misafirhaneleri ve tesislerde karşılanacaktır. Ayrıca Kızılay ve belediyelerin ilgili birimleri selden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Selden kısmen etkilenen Başakşehir Devlet Hastanesi ile Çam ve Sakura Hastanesi'nde sağlık hizmetleri verilmeye devam etmektedir. Selde Başakşehir Başak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi'nde Yıldız Yurtseven (57) ile Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Engin Sokak'ta yaşayan Gine uyruklu İraman Kebe (32) hayatını kaybetmiştir. Selde yaralanan 5 kişinin tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir"
denildi.

05.33
Şiddetli yağış sebebiyle, Arnavutköy'ün Atatürk Mahallesi İlbey Sokak'taki tüm evlerin bodrum katlarını su bastı. Rögardan taşan suların bodrum katlarını basması üzerine çevredekiler, kovalarla kanaldaki suları tahliye etmeye çalıştı. Kendi imkanlarıyla mücadele ettiklerini belirten vatandaşlar, alınan tedbirlerin yetersizliğinden şikayetçi oldu.

05.01
Başakşehir Başak Mahallesi Bayındırlık Sitesi'nde bulunan sitelerin giriş katlarını sel sularıyla doldurdu. Dairelerde kalanlar suların içerisinde yürürken, eşyalar da suların üzerinde yüzdü. Sel sularının mutfak tezgahına kadar ulaştığı görülürken evin içindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

03.40
Küçükçekmece'de dere kenarındaki 6 katlı binanın altındaki bodrumunu su bastı. İtfaiye ekipleri suyu boşaltmak için çalışma yaptı. İş makineleri sel nedeniyle meydana gelen dere yatağındaki enkazı kaldırmaya başlarken, dere kenarındaki bazı binalar da tahliye edildi.



SEL SULARININ ÇEKİLMESİ İLE SÜRÜKLENEN ARAÇLARIN DÜKKANLARA GİRDİĞİ GÖRÜLDÜ

03.20
Başakşehir'de bulunan MASKO Mobilyacılar Sitesi'nde sağanak yağış sonucu iş yerleri darmadağın oldu. Yaklaşık 2 metreye varan su yüksekliğinde park halindeki araçların bazıları dükkanların içine kadar girdiği görüldü.

03.28
Halkalı Gümrüğü'nün içinde bulunan bir kafede sel suları nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 68 kişi, kurtarma operasyonuyla botlara bindirilerek kurtarıldı.


EVLERİNİ KULLANAMAYANLAR KAMU TESİSLERİNDE AĞIRLANACAK
01.38 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul'da yaşanan sel felaketinde biri yabancı uyruklu iki kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile birlikte sel baskınlarının yaşandığı Arnavutköy'de incelemelerde bulundu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerlikaya, "Akşam saat 21.00 sıralarında Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Küçükçemece ve Eyüpsultan'ın bir kısmında metrekareye 125 kilogram yağmur yağdı. Bu kısa zamanda bu kadar büyük miktarda yağmur, maalesef derelerin de taşması sonucunda iş yerleri ve evlerin bodrumlarında su baskınlarına sebep oldu. Biri yabancı uyruklu olmak üzere Başakşehir ve Küçükçekmece'de iki kişi hayatını kaybetti. Biz başsağlığı diliyoruz. 5 yaralımız var. Az önce son durumlarını sorduk. Hayati tehlikelerinin olmadığını 3'ünün taburcu olduğunu, diğerlerinin yatarak tedavi olduğunu söylediler. Arnavutköy ilçemizde belediye başkanımız 291 konutun su baskınından etkilendiği şu ana kadar yüzde 70'ini tahliye ettiklerini söyledi. Başakşehir'de belediye başkanımız ile görüştük. 650 iş yeri ve 131 evin su baskınından etkilendiğini söyledik. Küçükçekmece'de 98 konut ve 10 iş yerinin, Sultangazi 10 konut, Eyüpsultan'da ise 30 konutun su basmasından olumuz etkilendiği söylendi. Valiliğimizin koordinasyonunda tüm ekiplerle suları boşaltama işlemleri devam ediyor. Sabah valiliğimizi koordinasyonuda zarar tespiti çalışmalarına başlanacak. Şu an için 112'ye gelen tüm çağrıların her birini cevaplandırıyoruz. Kalacak yerle ilgili bir müracaat şu ana kadar olmadı. İstanbullu hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan uyarıları dikkate almalarını isteyen Yerlikaya, "İklim değişikliği öyle bir hale geldi ki bir ilçede 40 mahalle var mahallenin 3'ünde bir saat içinde 120 kilometrelik yağış düşüyor. Hemen yüz metre ötede mahallede hiçbir şey yok. Lütfen meteorolojiden yapılan uyarılara hatta şu saat şu vakitlerde olması muhtemel diye bizi uyaran hatırlatmalara lütfen dikkat edelim. Canımız yanmasın. Tedbir diyoruz. Valiliğimiz, AFAD, meteoroloji, medyamız her fırsatta bu ikazları yapıyoruz. Lütfen bu ikazlara uyalım diyorum" şeklinde konuştu.



01.08 SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Küçükçekmece ve Başakşehir'de meydana gelen selde yaşanan ölümlere ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, yoğun yağış nedeniyle Küçükçekmece ve Başakşehir'de etkili olan sel felaketinde meydana gelen ölüm olaylarıyla ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği ve derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.

01.07 BAKAN YERLİKAYA İSTANBUL'DA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da meydana gelen sel ve su baskınları nedeniyle ekiplerin gece boyunca çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

BAKAN YERLİKAYA İSTANBUL'DA I VİDEO İZLE

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da meydana gelen sel ve su baskınları nedeniyle Arnavutköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde olduğunu belirtti.

Yerlikaya, "Ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarına devam edecek. Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.


00.19 HALKALI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE MAHSUR KALANLAR KURTARILIYOR
Halkalı Gümrüğü'nde sel suları nedeniyle mahsur kalanlar için kurtarma operasyon düzenleniyor.

HALKALI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE MAHSUR KALANLAR KURTARILIYOR I VİDEO İZLE

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Halkalı Gümrüğü'nü su bastı. Gümrük çalışanları ve işlemler için gümrükte bulananlar, yükselen sur nedeniyle mahsur kaldı.

Gümrük binalarına sığınanlar, çatıya çıkarak yardım bekledi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Mahsur kalanlar botlar ve iş makineleri ile kurtarılıyor.





00:14 BAKAN FAHRETTİN KOCA: "52 AMBULANS VE 5 UMKE TİMİ GÖREVLENDİRMESİ YAPILMIŞTIR"

"İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum.Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul'umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız."

00:20 BAŞAKŞEHİR'DE SEL SULARINA KAPILAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başakşehir'de sel sularına kapılan bir kadın hayatını kaybetti. Kadının cesedi çevredekiler tarafından bulunurken, polis olay yerinde inceleme yaptı.

Başakşehir 4. Etap Sular Vadisi'nde sel sularına kapılarak hayatını kaybeden bir kadının cesedi bulundu. Sel sularında sürüklenen kadın çevredeki bir kafede bulunanlar tarafından fark edildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirlerken, polis olay yerinde inceleme yaptı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

00.01 BODRUM KATTA SEL SULARINDA MAHSUR KALARAK ÖLDÜ
Mehmet Akif Mahallesi Engin Sokak'ta bodrum katta yaşayan yabancı uyruklu bir şahıs, sel sularında mahsur kalarak hayatını kaybetti. Şahsın cenazesi, ambulansla hastaneye gönderildi.

00.00 KÜÇÜKÇEKMECE'DE YAŞLI KADIN SELDEN KURTARILDI
Küçükçekmece Atatürk Mahallesi'ne aniden gelen sel yolda yürüyenlere zor anlar yaşattı. Yaşlı bir kadın çevredekiler tarafından sele kapılmaktan son anda kurtarıldı. Bu sokaktakilerde hızla kaçtı.

23.45 "CAN KAYBI 2'YE YÜKSELDİ"
İstanbul Valisi Davut Gül, Başakşehir ve Küçükçekmece'de sağanak yağışın ardından 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul Valisi Gül, Başakşehir 4. Etap Sular Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Sel sularına kapılan 1 kadının cesedinin bulunduğu kafeye gelen Gül, burada çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gül, daha sonra sağanak yağışın ardından son durumu paylaştı. İstanbul Valisi Gül, "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerimizde olmak üzere 2'ye yükselmiştir" dedi.

Gül, "Arnavutköy, Başakşehir ve Sultangazi gibi İstanbul'un kuzey ilçelerinde yoğun yağış oldu. Metrekareye 125 kilogram yağış düşen ilçelerimiz oldu. Sel felaketi ortaya çıktı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde küçük bir su baskını oldu, Başakşehir Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ve acil servis hizmeti verilemiyor. Vatandaşların ev ve işyerlerinde su baskını var. İlgili kurumların çalışmaları da devam ediyor" şeklinde konuştu.

İstanbul Valiliğinden sağanak yağışa ilişkin açıklama:
İstanbul Valiliği, akşam etkili olan sağanak nedeniyle Başakşehir'de sel sularına kapılan 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, sağanak yağışın Arnavutköy ve Başakşehir'de an itibarıyla etkisini kaybettiği belirtildi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde sağlık hizmetinin verilmeye devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Başakşehir'de sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti. Şahsın cesedine ulaşıldı. Ekiplerimizin su baskını yaşanan bölgelere müdahaleleri aralıksız devam ediyor. Yağışların sabah saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.



VATANDAŞLAR UYARILDI
MGM'den yapılan açıklamada, "Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor." ifadelerine yer verilmişti.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağışın olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.


İSTANBUL SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM OLDU!
İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde kuvvetli yağış etkili oluyor. Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy'de şiddetini artırdı.

AVM'NİN İÇİNİ SU BASTI!
Sağanak yağış, kent genelinde etkili olmaya devam ediyor. Sağanakla beraber kentte bazı noktalarda su basmaları yaşandı. İkitelli'deki bir AVM'nin içi tamamen suyla doldu. O anlar bir vatandaşın kamerasına böyle yansıdı.

AVM'NİN İÇİNİ SU BASTI I VİDEO İZLE

ARAÇLAR SUDA İLERLEYEMEDİ
Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken sürücüler ve vatandaşlar zorluk yaşadı. Köprü altları suyla doldu, araçlar ve vatandaşlar uzun süre ilerleyemedi.

İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arnavutköy'e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi. Öte yandan Başakşehir'de sel sularıdan dolayu birçok aracın camlarının kırıldığı bildirildi.

Vatandaştan İmamoğlu'na İSKİ tepkisi!

Yağış nedeniyle Arnavutköy'e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekliyor.

TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerliyor.

EYÜPSULTAN HABİPLER PİRİNÇÇİ KÖY YOLU GÖLE DÖNDÜ
Habipler Pirinççi köy yolu sağanak nedeniyle göle döndü. Mahsur kalan vatandaşlara jandarma ve itfaiye ekipleri yardım etti. Ekipler, gelen ihbarlara duyarlı olurken çalışmalarını ilçede sürdürüyor.

"YAĞMUR YAĞDIĞINDA BU SIKINTILARI YAŞIYORUZ"
Evlerini su basan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalışıyor. Bazı evleri su basması nedeniyle de itfaiye ekipleri mahsur kalma ihbarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Tekstil atölyesini su basan bir vatandaş, "Atölyemi su bastı. Gittikçe çoğalıyor su. Sıkıntı yaşıyoruz. Yağmur yağdığında bu sıkıntıları yaşıyoruz. Mahsur kalma yok ama malzemelerimiz var. Zarar gördü bazıları." diye konuştu.

RADARA TAKILDI
İstanbul'da beklenen sağanak sonrası şimşekler geceyi aydınlattı. Özellikle Arnavutköy'de etkili olan şimşekler radara takıldı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Edirne'nin güneyi ve Kırklareli'nin kıyı ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun çevreleri ile bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzeyinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney ve zamanla doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimleri ile Edirne'nin güneyi ve Kırklareli'nin kıyı ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 19°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 24°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ 19°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı ilçeleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAKARYA 21°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 15°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 20°C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN