Tıpa 'tıp' başarı! Köy işlerinde çalışırken derslerini de ihmal etmeyerek tıp fakültesini kazandı

Hakkarili Mehmet Zekeriya Özbiçen, ot biçip hayvan otlattı. Bir yandan da ders çalıştı. Üniversiteye hazırlandı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. İşte sizler için derlediğimiz 30 Ağutos tarihli yaşam TAKVİM haberleri....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 07:01
Tıpa ’tıp’ başarı! Köy işlerinde çalışırken derslerini de ihmal etmeyerek tıp fakültesini kazandı

İÇİNDEKİLER

Mehmet Zekeriya Özbiçen, Hakkari'nin Yeniışık Köyü'nde hayata gözlerini açtı. İlk ve ortaokulu köyde tamamladı. Ardından İsmet Alkan Anadolu Lisesi'nden başarıyla mezun olmayı başardı. Bir yandan köyde hayvan otlatıp bir yandan da üniversite sınavına hazırlandı. Azimle çalışarak YKS'de 523 puan aldı. Ve hayalindeki okul olan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Yaşıtlarına şu tavsiyeyi yaptı: Hedeflerinizden asla vazgeçmeyin. Düzenli çalışın...



EN BABA DAVA
İstanbul'da Abdullah Demir (45), internetten tanıştığı Ukraynalı Elina Zabolotova (38) ile Ocak 2012'de evlendi. Çiftin Adrian Ali (9) ve Timur Pars (5) adında iki oğlu dünyaya geldi. Ancak evlilik boşanmayla bitti. Velayet anneye verildi. Baba Demir ise karara itiraz etti: Çocuklarıma alkol içiriyor. Oğullarımla aynı dili konuşamıyorum. İki evladım Türk yurdunda zorla her pazar ve diğer etkinliklerde kiliseye götürülüyor. (MUHAMMED UZUN)



DEHŞET DOĞRUSU
Kastamonu'da Melisa Gizem Esiroğlu, dün sabah işe gitmek için yola çıktı. 4 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Kanlar içinde kaldı. Kaçmaya çalışırken de yere düşüp yaralandı. Esiroğlu'nun çığlıklarını duyan vatandaşlar genç kızı kurtardı. Hastaneye kaldırılan Melisa'nın bacaklarına dikiş atıldı. Olayın şokunu atlatamayan Melisa, "Dışarı çıkmaya korkuyorum" diyerek ağladı.



BEBETUR!
Yeni ZelandaBecs Lewis ve Will Montgomery geçen yıl Temmuz ayında bebekleri Atlas'ı kucağına aldı. Ardından dünya turuna çıktı. Atlas her ülkede bir ilki yaşadı. İsviçre'de emeklemeyi öğrenirken, ilk dişini Norveç'te çıkardı, Fransa'da katı gıdalar yemeye başladı. Bu arada çift aralarında İtalya, Hırvatistan, Norveç ve Danimarka'nın da yer aldığı 23 ülkeyi ziyaret etmeyi başardı. Böylece Atlas bebek birinci yaş gününden önce tam 25 ülkeyi gezmiş olacak.



UMUT DOĞDU
Balıkesir Gönen'deki evinde yaşayan eski Dünya Bankası yöneticisi Korhan Berzeg (83), yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği Tina ile birlikte 17 Haziran'da yürüyüşe çıktı. Kayıplara karışan ikiliye, haftalarca yapılan aramaya rağmen ulaşılamadı. İngiliz uyruklu Angela Berzeg, eşi ve Tina'nın bulunması için 1 milyon dolar ödül açıkladı. 74. günde ise Tina, kırsal Armutlu Mahallesi'ne evine geri döndü. Köpeğin köyde yaşayan Hülya Özkan'in evinin bahçesine girdiği anlaşıldı. Özkan'ın su kabından su içerken gördüğü Tina'yı tanıdığı ve jandarmaya haber verdiği ortaya çıktı. Köpeğin geri dönmesi üzerine eşi Angela Berzeg, Gönen'e gitmek üzere yola çıktı.



TARİHİ BASKIN
İstanbul'da tarihi eser operasyonunda 3 milyon dolarlık (80 milyon TL) 7 bin 364 tarihi eser ele geçirildi. Polis, Kağıthane ve Şişli'de iki adrese yaptığı baskınlarda, Ş.P. adlı şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda 2 bin 369 adet küp ile gözyaşı şişesi, sütun başı dibek, heykel, kolye, ok ucu, kolye, mızrak ucu, heykel, 13 adet farklı dönemlere ait seramik parçası, sandık, tablo ele geçirildi. (Emir SOMER)


155 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 154 milyon 572 bin 953 lira devretti. 5 bilenler 40 bin 764 lira, 4 bilenler bin 22 lira, 3 bilenler 53 lira, 2 bilenler ise 6 lira ikramiye alacak.

ASKERİ VURGUN
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türkiye'de üretim yapan Vector Avia şirketinden 20 milyon dolara 233 bin kışlık mont satın aldı. Kayıtlara göre Ukraynalı Roman Pletnov'un 29 dolardan satışını yaptığı montların tanesinin Kiev'e ulaştığında bir anda 86 dolara çıktığı anlaşıldı. Bu fiyatın nasıl yükseldiği anlaşılamadı. Yolsuzluk, ülkede tartışma yarattı.



KIŞLADA ŞARKI YASAK
İsrail'de bir grup kadın asker, mutfakta yemek yaparken şarkı söyleyince, dindar meslektaşları rahatsız olduklarını bildirdi. Bunun üzerine kadınlara "şarkı yasağı" getirildi. Bu yasağa kızan birçoğu kadınlardan oluşan yaklaşık 1000 kişilik bir grup, Pardes Hanna-Karkur'daki Camp 80 adlı kışlanın önünde toplanarak şarkı söyleyip dans etti.

NE 'ÇİLE'YMİŞ
Çile (22) ve İsmail Bulut (23), fındık toplamak için Osmaniye'den Giresun'a gitti. Sahil yolunda karşıya geçmek istedi. Ancak hızla gelen O.A., aracın kontrolünü yitirdi. Refüjü aşıp yola savrularak ikisini de katletti!

SAĞLIĞA KILAVUZ KAVUN-KARPUZ
Kavun-karpuz çekirdeği yemek, uzun süre tok tutuyor. Toksinleri atıyor. İdrar söktürüyor. Depresyonu iyileştiriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN