Antalya'da sokak ortasında silahlı çatışma dehşeti! Dükkanının önünde bekleyen esnaf vuruldu

İki husumetli sokak ortasında pompalıları çekti, birbirlerine ateşledi. Olan esnaf Erhan Subaşı’ya oldu. Talihsiz adam ağır yaralandı. İşte sizler için derlediğimiz 28 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 06:59
Antalya’da sokak ortasında silahlı çatışma dehşeti! Dükkanının önünde bekleyen esnaf vuruldu

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve aralarında daha önceden husumet bulunan Fatih U. ve Burak A., sokakta karşılaşınca tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma, pompalı tüfekli ve tabancalı çatışmaya dönüştü. Çatışma sırasında mermilerden biri dükkanının önünde oturan Erhan Subaşı'ya (52) isabet etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Erhan Subaşı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Doktorlar Subaşı'nın durumunu ağır olduğunu bildirdi. Elinde pompalı tüfekle kaçan Fatih U. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı, Burak A.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. Çatışma anları ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde; elinde pompalı tüfekle otomobili kendisine siper eden Fatih U.'nun, Burak A.'ya ateş ettiği, Burak A.'nın ise tabanca ile olay yerinden kaçtığı yer aldı.
Erdoğan ÖZTÜRK

SON 'DERE'CE ACI
Bartın Kozcağız'da Rümeysa Zoroğlu (17), ailesiyle birlikte sıcak havadan bunalarak dereye girdi. Bir süre sudan çıkamadı. Ailesi ise durumdan endişelendi. Suyun üzerinde hareketsiz halde bulunan genç kız, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.



YENİ İ'CAT'!
30 Nisan'da yaşanan olayda Esra Ö., uçağa yanında evcil kedisiyle birlikte girdi. İlk olarak kedinin koltuk altındaki pozisyonunun yanlış olduğunu söyleyen kabin memuru kedinin hava alan kısmının duvar kısmına gelmesini söyledi. Esra Ö., kedinin bu şekilde hava alamayacağını zaten koltuğun altında bulunduğunu ve pozisyonun kediye zarar vereceğini söyledi. Kabin memuru bu kez pozisyonu değiştirmemesi durumunda kendisini uçaktan atacağını söyledi. Esra Ö., kedinin pozisyonunu değiştirerek havasız bir şekilde seyahat etmesine neden oldu. Esra Ö., İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek kabin memuruna dava açtı.
Atakan IRMAK

'SON' SÜRAT
Ali Sabancı ve ailesinin yaşadığı sürat motoru kazası, birçok işadamını korkuturken acı haber Mikonos yakınlarından geldi. Bodrum Milas'ın Kısırlar Mahallesi'nde ailesi ile kurduğu çiftlikte organik tarım yapan 58 yaşındaki Rıfat Tansel Tugal, her yıl tatil için gittiği Mikonos'a bir kez daha yola çıktı. Adanın bir başka koyuna gitmeye karar veren Tugal'ın bindiği bot, gece saatlerinde açıktaki tekneye giderken kayalıklara çarptı. Olayda 2 çocuk babası Tugal hayatını kaybetti, botu kullanan 23 yaşındaki Türk vatandaşı, Mikonos Sağlık Merkezi'nde tedavi altına alındı. Hafif yaralı gencin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Organik tarım konusunda yurt dışına ihraç eden şirketin sabihi olan Tugal'ın naaşı, Bodrum'a getirildi. Cenaze, bugün Bahçeyaka Çamseki Mezarlığı'nda toprağa verildi.



KALBİ HEP VARMIŞ!
NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ın süper yıldızı LeBron James'in 18 yaşındaki oğlu Bronny James'in neden kalp krizi geçirdiği açıklandı. Aile sözcüsü, geçen ay Güney Kaliforniya Üniversitesi basketbol takımıyla çıktığı antrenmanda kalp krizi geçiren oğul James'in doğuştan kalp rahatsızlığı bulunduğunu söyledi.

KURYE BOMM
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir teröristi daha yok etti. Terörist grupların Gara, Zap, Metina ve Haftanin'deki geçişlerini sağlayan PKK/KCK'nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusu Kadri Encu'yu Gara'da etkisiz hale getirdi. 'Doğan' kod adlı Kadri Encu'nun, örgütün kırsal kadrolarına 2006'da katıldığı ve Irak'ın Zap bölgesinde örgütsel eğitimler aldığı belirlendi.

ÖLDÜĞÜ KESİNLEŞTİ
Rusya Lideri Vladimir Putin'e karşı isyan başlatan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, uçak kazasında hayatını kaybetti. Rusya Araştırma Komitesi, özel jetin düşmesi sonucu Prigojin'in öldüğünü DNA testiyle teyit etti. Prigojin'le birlikte yardımcısı Dmitriy Utkin, Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Çekalov, Nikolay Matuseyev ile Aleksey Levşin, Rustam Karimov ve Kristina Raspopova'dan oluşan 3 kişilik mürettebatın hayatını kaybettiği ifade edildi. Prigojin'in bir süre önce verdiği röportajda "Rusya bir felaketin eşiğinde. Eğer bu dişli çarklar düzeltilmezse uçak havada parçalara ayrılır" şeklindeki sözleri gündeme geldi. Wagner'in yerini Rus istihbaratı tarafından kontrol edilen Putin'e yakın paralı asker grubu Redut'un alacağı belirtildi.

'KIZ'MA BİRADER
Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, çıkardığı bir kararnameyle kızı Saida Mirziyoyeva'yı yardımcısı yaptı. Cumhurbaşkanlığı İdaresi İletişim ve Bilgi Politikası Bölüm Başkanı olarak görev yapan Mirziyoyeva'nın yardımcı yapılması, tartışma yarattı. Özbekistan Dünya Ekonomisi ve Diplomasi Üniversitesi, Taşkent Devlet Hukuk Üniversitesi ve Moskova Devlet Üniversitesi'nde eğitim alan Mirziyoyeva 2019'dan bu yana çeşitli görevlerde bulundu.

SÜPER BEYİN
ABD'deki Yale Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Murat Günel, anevrizmayı araştırdı. Milyonlarca hücreyi taradı. En ölümcül beyin hastalığına yol açan gene ulaştı. 7 bin hasta üzerinde çalıştı. Beyin kanamasının önüne geçmeyi hedefliyor.

NE 'DİOR'SUN!
Fransız moda milyarderi Bernard Arnault, siyasete girdi! Cumhurbaşkanı Macron'u evine davet etti! Başbakan Elisabeth Borne'un görevden alınmasını istedi. İddiaya göre Macron "Bana süre ver" dedi.


150 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 149 milyon 991 bin 903 lira devretti. 5 bilenler 76 bin 856 lira, 4 bilenler bin 253 lira, 3 bilenler 59 lira, 2 bilenler 6 lira ikramiye alacak.


906 BİN DEVRETTİ
5+1 bilen çıkmayınca 905 bin 630 lira devretti. 5 bilenler 18 bin 440 lira, 4+1 bilenler bin 129 lira, 4 bilenler 95 lira, 3+1 bilenler 49 lira, 3 bilenler 15 lira, 2+1 bilenler 20 lira, 1+1 bilenler 9 lira, 0+1 bilenler 9 lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN