İstanbul Boğazı’nda kıyasıya mücadele! 2 bin 600 yüzücü iki kıta arasında kulaç attı

İstanbul Boğazı’nda kıyasıya bir mücadele yaşandı. 2 bin 600 yüzücü Asya’dan Avrupa’ya binlerce kulaçla yarıştı. işte sizler için derlediğimiz 21 Ağustos TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 06:59
İstanbul Boğazı’nda kıyasıya mücadele! 2 bin 600 yüzücü iki kıta arasında kulaç attı

İÇİNDEKİLER

Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul Boğazı bir kez daha tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 35'incisi düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda 70 ülkeden 2 bin 600 sporcu iki kıta arasında kulaç attı. 6,5 km (4 mil) uzunluğundaki yüzme parkurunda birbirinden renkli görüntüler oluştu. Erkeklerde Doğukan Ulaç, kadınlarda Burcunaz Narin birinci oldu. (Erdoğan YAPIK)

BÜYÜMEK ONUN HAKKI
New York'ta kurulan bir pizza restoranı zincirlerinin son şubesi Astoria Ditmars Bulvarı'nda açıldı. Yoğun katılımla açılan şube Hakkı Akdeniz'in 10'uncu şubesi oldu. Dünyanın en büyük pizza zinciri olmak istediğini belirten Hakkı Akdeniz, "Türk kültürünü de yaşatıyoruz. ABD ekmeğimizi kazandığımız yer ama yüreğimizde Türkiye var. Ülkemezi gururlandırmak için çok çalışacağız" dedi.



YİNE YANACAĞIZ
Yaz döneminde birçok sıcak hava dalgasının etkisine giren ülkemizde sıcaklıklar yeniden yükselecek. Geçtiğimiz haftalarda birçok kenti kavuran Eyyamı bahur, rotasını tekrar Türkiye'ye çevirdi. Meteoroloji'nin son verilerine göre bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacak. Sıcaklıkların İstanbul ve İzmir'de 34 dereceye kadar çıkması beklenirken, Ankara'da 40, Malatya'da 43 derece seviyelerine çıkacağı, hissedilenin ise çok daha fazla olacağı belirtildi.

GAZLI SKANDAL!
İstanbul'da karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede apandisti patladığı ortaya çıkan ve ameliyat edilen kafe işletmecisi Barış Yıldız'ın (44), üç ay süren iltihabının ardından skandal ortaya çıktı. Yıldız'ın karnında gazlı bez unutulduğu oraya çıktı. Barış Yıldız, "Gazlı bezi unuttuklarını kabullenmek yerine ne özür diliyor ne de inandırıcı bir açıklama yapmıyorlar. Bu tavır üzerine karnımda gazlı bez unutup bana acı ve hayati tehlike yaşatan hastane doktoru hakkında şikayetçi oldum" dedi. (Deniz YUSUFOĞLU)



SEN GELECEKSİN DİYE
Dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında İstanbul'dan sonra yolculuğuna Ankara ve İzmir ile devam edecek. Cumhuriyetin yıldönümünde Türkiye'nin üç büyük şehrinde gerçekleştirilmesi planlanan festivalin ikinci durağı başkent Ankara olacak. Festival, Ankara'da 30 Ağustos-3 Eylül, İzmir'de ise 27 Eylül- 1 Ekim'de düzenlenecek. Etkinliğin sloganı ise, "Sen Geleceksin Diye" oldu. (Halit TURAN)



HESAPLAR SAHTE
Genelkurmay Başkanlığı, Orgeneral Metin Gürak'ın adına açılan sosyal medya hesaplarının sahte olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın şahsi sosyal medya hesapları bulunmamaktadır. Sayın Genelkurmay Başkanı adına açılmış hesaplar sahtedir ve itibar edilmemelidir. Sayın Genelkurmay Başkanı'nın faaliyetlerini Genelkurmay Başkanlığının resmi sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

NUMARA YAPMAYIN!
Draghi kabinesinin bakanlarından Forza İtalia Partisi'nin sözcüsü Mara Carfagna, kadına şiddetin İtalya'da büyük bir sorun haline geldiğini söyledi. Carfagna, "Bu sorunu çözmek istiyorsak, en ağır cezaları getirmeliyiz. Cezalar caydırıcı olmazsa, suç oranı artar kimse engelleyemez" dedi.



YAKINDAN VAHŞET
İstanbul'da Velat E. üvey annesi Ivanna C. ile uzaktan kumanda yüzünden tartıştı. Tam 18 yerinden bıçakladı. Kanlar içinde kalan kadın kurtarılamadı. Cani genç ise ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor. (SEDA NUR GÜNAYDIN)



VALE CİNAYETİ!
İstanbul'da vale Ogün Tekin, hırsızların araç çaldığını gördü. Peşlerine düştü. Ancak caniler tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Polis kaçan katilleri arıyor.

;
136 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 136 milyon 62 bin 704 lira devretti. 5 bilenler 45 bin 347 lira, 4 bilenler bin 34 lira, 3 bilenler 55 lira, 2 bilenler ise 6 lira ikramiye alacak.



891 BİN LİRA DEVRETTİ
5+1 bilen çıkmayınca 890 bin 726 lira devretti. 5 bilenler 7 bin 794 lira, 4+1 bilenler 839 lira, 4 bilenler 76 lira, 3+1 bilenler 44 lira, 3 bilenler 13 lira, 2+1 bilenler 18 lira, 1+1 bilenler 9 lira, 0+1 bilenler ise 9 lira alacak.

SİGARA SİLAH SAYILDI
Konya'da F.A.K. adlı adam eşi G.K.'yı sigarayla yaktı. Mahkeme, silah saydı. 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

KARDEŞ İNFAZI
Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Akköy Mahallesi'nde yaşayan Mahmut Uzun (57) ve kardeşi Abdulvahap Uzun (54) arasında, önceki gün akşam saatlerinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu sırada üzerinde taşıdığı tabancayı çıkaran Mahmut Uzun, kardeşine ateş etti. Başından vurulan Abdulvahap Uzun, olay yerinde öldü. Ağabey Mahmut Uzun, jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, Abdulvahap Uzun'un cansız bedeni otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna kaldırıldı. (Özgür ÖZDEMİR)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN