Korhan Berzeg'e ne oldu? Ailesi "Bulana 1 milyon lira" vereceğiz dese de Berzeg'in izine hala ulaşılamadı

Ünlü ekonomist Korhan Berzeg, 17 Haziran'da köpeği Tina ile yürüyüşe çıktı. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. 2 aydır yürütülen arama çalışmalarında tek bir ize ulaşılamadı. İşte sizler için derlediğimiz 18 Ağustos TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 07:03
Korhan Berzeg’e ne oldu? Ailesi Bulana 1 milyon lira vereceğiz dese de Berzeg’in izine hala ulaşılamadı

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü ekonomist Korhan Berzeg, 2 ay önce memleketi Balıkesir Gönen'de dışarı çıktı. Ancak sırra kadem bastı. Havadan ve karadan yapılan aramalarda Berzeg ile özel eğitim alan köpeği Tina'ya ait hiçbir ize rastlanmadı. Bu zamana kadar 240 kilometrekare alan havadan ve karadan tarandı. Kırsalda ve ilçe merkezindeki 30 mahallede arama yapıldı. Ama bir sonuç çıkmadı. Ailesi "Bulana 1 milyon lira" vereceğiz dese de Berzeg'in izine hala ulaşılamadı.



BEST PEMBE!
Greta Gerwig imzalı "Barbie" filmi rekor üstüne rekor kırdı. Gişede patlama yapan film, Christopher Nolan imzalı "Kara Şövalye" filmini solladı. Böylece Warner Bros'un en çok izlenen filmi olmayı başardı. 21 Temmuz'da vizyona giren "Barbie", tüm dünyada dört hafta sonu üst üste gişenin lideri olup rekor kırdı. Dünya çapında 1 milyar 197 milyon doların üstünde kazanç elde eden "Barbie", "The Super Mario Bros. Movie" ile birlikte 1 milyar dolar barajını aşan ikinci film olup tarih yazdı.



İŞE BAK
İstanbul'da bir işadamının oğlu olan Nuh E. (34), evine temizliğe giden kadını dolandırdı. Kendi hesabında para olmadığını söyleyip Saliha D.'den hesap bilgilerini aldı. İnternet bankacılığından anlamadığını belirten kadın, kızını aradı. Nuh E. kadının hesabındaki 40 bin TL'yi kendisine aktardı. Parayı geri vermeyince Saliha D. dava açtı! Nuh E. 10 yıl hapisle yargılanıyor. (Seda Nur GÜNAYDIN)



MİT'TEN NOKTA OPERASYON
MİT, Yapay Zeka uygulamalarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini taklit edip bazı iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini arayarak dolandırıcılık yapmaya çalışan kişiyi belirlemek için çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu, yabancı uyruklu kişiler üzerine aldığı 10'dan fazla farklı GSM hattından iş insanlarını arayan şüphelinin kimliği ve konumu tespit edildi. Şüpheli, MİT'in siber güvenlikle ilgili birimlerinin hassas çalışmaları sonucu kısa sürede yakalanarak, emniyet birimlerine teslim edildi. Siber suçlar kapsamında bu tür girişimlere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan yetkililer, ses ve kimlik sahtekarlığına karşı tedbirlerin artırılmaya devam edeceğini belirtti.



KADDAFİ İTİRAFI
İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani, tarihi bir açıklama yaptı. Tajani, "Muammer Kaddafi'nin öldürülmesine izin vermemiz büyük bir hataydı. Bunu engellemek için adımlar atabilirdik ama atmadık" dedi. Kaddafi, 20 Ekim 2011'de Sirte'de silahlı gruplar tarafından öldürüldü.



KAPALIYIZ
30 yıldır Asya ve Avrupa'da darbelere destek veren, Türkiye'de de Gezi eylemlerinin arkasında yer alan George Soros'un Açık Toplum Vakfı pes etti. Vakıf, Avrupa'daki merkezlerini kapatma kararı aldı. Open Society kuruluşunun Avrupa'daki üç büyük merkezi olan Londra, Berlin ve Barcelona'da işten çıkarmaların başladığı da açıklandı.



P'İRAN'TA
İstanbul Havalimanı'nda polis ekipleri, terminalde yaptığı risk analizinde Dubai'den İstanbul'a gelen İranlı Helma S. adlı yolcunun hareketlerinden şüphelendi. Gümrüklü alandan çıktıktan sonra yapılan aramada yolcunun iç çamaşırına ve ayakkabı tabanına gizlenmiş 30 milyon TL'lik pırlanta ele geçirildi. Gözaltına alınan Helma S, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.



GİZEMLİ ÖLÜM
Zonguldak Çaycuma'da ziyarete gittiği arkadaşı Timuçin A.'nın 2. kattaki evinin balkonundan beton zemine düşen Gizem Kılınç (29), yaşamını yitirdi. Polis, olayda cinayet şüphesi üzerine A.'yı gözaltına aldı.



131 MİLYON DEVRETTİ
6 BİLEN çıkmayınca 131 milyon 605 bin lira devretti. 5 bilenler 45 bin 77'şer, 4 bilenler 964'er, 3 bilenler 50'şer, 2 bilenler 5'er lira alacak.

TEK RAKİ'PİSİ' THY
Ordu'dan Ankara'ya seyahat eden Recep Cingöz, Çorum'da mola verdi. Bu sırada motordan kedi sesi geldi! Davetsiz misafirin, 400 km. yol kattettiği öğrenildi.

MOTORİNE İNDİRİM
Bugünden itibaren fiyatı, 1.5 lira düşüyor. İstanbul'da litresi 36 lira 86 kuruşa iniyor.

CİNAYET MEYDANI
Çanakkale'de Harun K. eski eşinin sevgilisi Alpay Çankırı'yı köy meydanında bıçakla katletti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN