İstanbul'da hayrete düşüren olay! Oyun makinesinden telefon çaldılar: Kutu boş çıkınca büfe sahibi "dolandırıcılıktan" ifade verdi

İstanbul Pendik'teki bir büfede, 1 lira atılarak başta peluş oyuncak olmak üzere çeşitli hediyeler vaadiyle oyun oynatan makinalardan telefon kazanmak isteyen iki arkadaş hırslarının kurbanı oldu. Telefonu kazanamayınca makinenin camını kırıp telefonu alan ikili hakkında "hırsızlık" suçundan soruşturma başlatıldı. Gençler yakalanırken, büfe sahibi cep telefonu kutusunun boş olduğunu söyleyince dolandırıcılıktan hakkında soruşturma başlatıldı.

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2023, 11:00 Güncelleme 09 Temmuz 2023, 11:00
İstanbul’da hayrete düşüren olay! Oyun makinesinden telefon çaldılar: Kutu boş çıkınca büfe sahibi dolandırıcılıktan ifade verdi

İÇİNDEKİLER

Hayrete düşüren o olay 29 Nisan akşamı büfede meydana geldi. 1 lira ile çalışan oyun makinasından hediye kazanmaya çalışan 2 arkadaşın eğlencesi hırsa dönüştü.

MAKİNENİN CAMINI ARALAYIP...
Çeşitli pelüş oyuncakların da verildiği makinada hedeflerini büyük tutan 20 yaşındaki Ahmet E. ve Hasan K., telefon kazanmak için çok uğraştı.
Eğlenirken danslar bile etti. Hedeflerine zaman zaman çok yaklaşan ikili telefonu alamayınca akıl almaz bir yola başvurdu.

Makinenin camını aralayıp kıran ve telefonu alan şüpheliler kaçmaya başladı. Telefon kutusunun boş çıkması ve hırsızlık anonsunun ardından yakalanmalarıyla birlikte şoke oldular.


"TELEFONU KAZANMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM, KAZANDIM AMA VERMEDİ"
Olayla ilgili "hırsızlık" suçundan soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hem oyun oynarken hırsızlık yapan arkadaşların hem de büfe sahibinin ifadesini aldı.


Telefonu kazanmak için çok fazla uğraştığını söyleyen Hasan K., "Kazandım ancak sabitlenmişti ve makine bana onu vermedi. 3 tane makine vardı. Sağ taraftakinin camı biraz aralıktı. Aralıktan telefonu düşürmek için uğraştığım esnada cam kırıldı. İçerden bağırma sesi duyunca korkup telefonu da alıp arkadaşımla kaçtım. Pişmanım" dedi. Ahmet E. ise oyun makinesini görünce gidip oynadıklarını ancak arkadaşının telefonu kazanmak için çok uğraştığını ve makineye sabitlenen ürünün kazanılmasına rağmen verilmediğini iddia etti.


BOŞ TELEFON KUTUSU KOYMUŞ
Büfe sahibi Sedat Ş. ise olay günü büfeyi bir arkadaşına emanet ettiğini, olayı duyar duymaz büfeye geldiğini söyledi. Makinanın kırılan camı nedeniyle 3 bin lira zararının olduğunu belirten büfe sahibi aslında kendisini şüpheli yapacak bir ifade de verdi. "Çalınan telefon kutusu boştur" dedi.


"BOŞ KUTU KOYMAK DOLANDIRICILIKTIR"
Bu ifadenin ardından savcılık, hediye kazanılsa dahi kutu içinin boş olması nedeniyle telefonun alınamayacağını ve bu durumun da "dolandırıcılık" suçunu oluşturduğunu belirtti.
Büfe sahibinin şüpheli olarak ifadesinin alınmasına karar verdi. Savcılık ayrıca emniyete yazdığı yazıda oyun makinası hakkında çarpıcı değerlendirmeler de yaptı.


SAVCILIKTAN DİKKAT ÇEKEN KUMAR TESPİTİ
Sabah'ın hbaerine göre; 1 lira atılarak hediye alınması için aleni olarak cadde üzerine makina konulduğunu belirten savcılık, bu durumun 18 yaşından küçük çocuklarda kötü alışkanlıklara sebebiyet vereceğini vurguladı. Ayrıca para atıldığında çoğunlukla karşılığında makinanın bir şey vermediğinin de altını çizerek, bu durumun kumar sayılacağını ve konuyla ilgili ayrıntılı araştırma yapılarak sonucunun savcılığa bildirilmesini istedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN