Çerkezköy'deki sahte doktor skandalını İngiliz basını manşetlerine taşıdı

A.Ö., “Çapa Tıp’ı kazandım” yalanını attı. Hem ailesini hem de Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki doktorları kandırdı! Ameliyatlara bile katıldı. Yakalandı! İngiliz basını, Hollywood filmlerini aratmayan olayı manşetlerine taşıdı. Anne Semra Arslan ise hala olayın şokundaydı: Sabahlara kadar ders çalışırdı. İnanamıyorum!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2022 Güncelleme 02 Aralık 2022, 06:55
Çerkezköy’deki sahte doktor skandalını İngiliz basını manşetlerine taşıdı

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'da yaşayan A.Ö., daha 21 yaşındaydı. Ancak yaşından büyük işlere kalkıştı! Ailesini "Çapa Tıp'ı kazandım" diyerek kandırdı. İstanbul'da yaşamaya başladı. Kendine kart bastırdı, önlük ve stetoskop bile aldı! Son olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki doktorları yalanına inandırdı! Stajyer olarak işe başladı. Sayısız ameliyata katıldı, dikiş attı! Yalanı ortaya çıkınca da tutuklandı.



BABASI HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİ...
Gerçeği öğrenen ailesi, şaştı kaldı! Anne Semra Arslan, dün soluğu Tekirdağ'daki cezaevinde aldı. 5 günün ardından kızını gören Arslan, "Benden özür diledi. Bunun araştırılmasını istiyorum. Çok çalışkandı. Ders çalışırken masada uyuyakalırdı" diyerek yaşadığı şaşkınlığını anlattı. Üvey babası ise hastanedeki başhekimleri suçladı! "Hiç mi fark etmediniz? Kim bu diye hiç sormadınız mı?" Benim çocuğumu harcamasınlar. Ben çocuğumun arkasındayım. Kim yardım ve yataklık yaptıysa hepsinden de şikayetçiyim" diyerek dert yandı. Öz babası ise şaşkınlığını şu sözlerle anlattı: Ben kızımı doktor olarak biliyordum. Helal olsun diyordum. Sahteliğinden haberim yoktu!

Uzman Psikolojik Danışman Mürşit Ekmel Aybek "Değerli ve yeterli olabilmek için artık ne kadar baskı görmüşse bunu ortadan kaldırabilmek için yalan söylemiş" açıklaması yaptı.









ACİL SERVİS
Milyonlar, A.Ö.'nün şokunu atlatamamışken bir sahte doktor vakası daha yaşandı! Olayın adresi Erzincan'dı. Van'da beyin kanaması geçiren bir hasta için İstanbul'dan özel ambulans yollandı. Dönüş yolunda narkotik ekipleri ambulansı durdurarak inceleme yaptı. Bu sırada, araçta görevli olan O.Ç., kendini 'Çocuk doktoru' olarak tanıttı! Ancak tıbbi sekreterlik mezunu çıktı! Hastalara para karşılığı reçete yazan sahte doktor, serbest bırakıldı.