Yıkamaya getirilen halı servet değerinde çıktı! Tam 150 bin dolar...

Agop Kapucuyan’ın çırağı Penyamin’ın 110 yıl önce yaptığı halı Yenikapı’da bir yıkamacıda ortaya çıktı. Bülent Çakırhan, “Bu halıyı müşterimiz gönderdi. Hiç vakit kaybetmeden 150 bin dolarlık bu çok özel halının sahibini aradım, satın aldım” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2021 Güncelleme 23 Ekim 2021, 06:57
Yıkamaya getirilen halı servet değerinde çıktı! Tam 150 bin dolar...

İÇİNDEKİLER

Osmanlı saray halıcılığının devamı niteliğindeki Kumkapı halılarının öncü ustalarından Zareh Penyamin'in dokuduğu halılarından biri Yenikapı'daki '4. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri'nde sergilendi. Halının değeri, halıcılık ile uğraşan Bülent Çakırhan'a müşterisi yıkamaya getirince ortaya çıktı.



Halının 150 bin dolar değerinde olduğunu belirten Çakırhan, "Bu halıyı müşterimiz gönderdi. Halı geldiğinde 2 taneydi. Ben gördüğümde şok oldum. Çünkü bu halıları genelde müzelerde görebiliriz. Hemen halının sahibini aradım, satın aldım" dedi. Üzerinde 4 ayet bulunan halı Zareh Penyamin tarafından yapıldı. 24 Ekim'e kadar Yenikapı'da devam edecek '4. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri'nde sergilenen halı yaklaşık 110 yaşında. Kumkapı halılarının öncü ustaları, Agop Kapucuyan'dan Zareh Penyamin'e, kadar önemli Halı ustalarının yaptığı nadide örneklerden dünyada yalnızca 60 tane bulunuyor.



Agop Kapucuyan'ın çırağı olan Penyamin ustasına teşekkür mahiyetinde halının sol alt köşesine de "Agop" yazdığı da görüldü.