Patlıcan sarma

Köfte için tüm malzemeyi geniş bir kaba alın ve 5-6 dakika yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda önce yuvarlayın ardından yassılaştırın. Az yağlı tavada kızartın. Patlıcanları alacalı soyun ve boyuna uzun şeritler halinde dilimleyin. Tuzlu suda acı suyu çıkana kadar 20 dakika bekletin. Patlıcan sarma tarifinin detayları.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2020 Güncelleme 15 Aralık 2020, 06:59
Patlıcan sarma

İÇİNDEKİLER

Köfte için tüm malzemeyi geniş bir kaba alın ve 5-6 dakika yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda önce yuvarlayın ardından yassılaştırın. Az yağlı tavada kızartın. Patlıcanları alacalı soyun ve boyuna uzun şeritler halinde dilimleyin. Tuzlu suda acı suyu çıkana kadar 20 dakika bekletin. Suyunu süzüp kağıt havluyla kurulayın. Ardından az yağlı tavada, önlü arkalı kızartın. Pişen patlıcanların içine köfteleri yerleştirip rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirin. Sos malzemesinin tamamını karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.

4-6 KİŞİLİK KÖFTE İÇİN
350 gram dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı veya galeta unu
1 adet yumurta, tuz
Birer çay kaşığı kimyon ve karabiber
4 adet kemer patlıcan
KIZARTMAK İÇİN
Zeytinyağı
DOMATES SOSU İÇİN
3 adet rendelenmiş domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
Birer çay kaşığı karabiber, kekik, tuz

ZAMANSIZ LEZZETLER/ EMİNE TUNADAN