24 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Ayhan Sicimoğlu kimdir? Televizyonda hangi tür programlar yapıyor?

Yayınlandığı günden bu yana sosyal medyayı kasıp kavuran Hadi yarışmasının ipucu soruları gündem olmaya devam ediyor. 24 Eylül Hadi ipucu sorusu da en çok aratılanlar listesine girdi. Peki, 24 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Ayhan Sicimoğlu kimdir? Televizyonda hangi tür programlar yapıyor? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 24 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 24 Eylül 2018, 15:00
24 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Ayhan Sicimoğlu kimdir? Televizyonda hangi tür programlar yapıyor?

İÇİNDEKİLER

Ayhan Sicimoğlu kimdir, tv programları nelerdir Hadi ipucu sorusu olduktan sonra araştırılıyor.Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir? Hadi Bilgi Yarışması büyük bir heyecanla takip ediliyor. Yarışmada her yarışma için yeni bir ipucu yayınlanıyor. 24 Eylül'de Hadi'de ipucu olarak "Haftanın ilk iş gününün ipucu Ayhan Sicimoğlu'ndan geliyor.

Ayhan Sicimoğlu MFÖ ile İpucu Beşlisi'ni kurdu. Türkiye'nin ilk müzik klibi sayılan 'Heyecanlı' klibini yönetti. Peki Ayhan Sicimoğlu son dönemlerde televizyonda hangi tür programlarıyla ünlü biliyor muyuz?" sorusu soruldu. Yarışmanın sevenleri cevabı araştırmaya başladılar. Ayhan Sinan Sicimoğlu, Türk müzisyen, gezgin, radyocu, TV programcısı ve iş adamı. Özellikle çeşitli televizyon kanallarında hem yapımcılığını, hem sunuculuğunu üstlendiği gezi-kültür programlarıyla geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Ayhan Sicimoğlu son dönemlerinde Türkiye ve dünyadan keyifli mekanlar ve ilginç konularla ilgili bir program yapıyordu. Türk ve dünya mutfaklarından tatlar, tarihi ve kültürel zenginlikler, enfes müzikler. Kısacası hayatın tüm renkleri Ayhan Sicimoğlu'nun kendine özgü bakış açısıyla sunuyordu.

Ayhan Sicimoğlu kimdir, son dönem televizyon programları merak ediliyor. Hadi ipucu sorusu 24 Eylül'de de araştırılıyor. Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir? Hadi Bilgi Yarışması büyük bir heyecanla takip ediliyor. Yarışmada her yarışma için yeni bir ipucu yayınlanıyor. 24 Eylül'de Hadi'de ipucu olarak "Haftanın ilk iş gününün ipucu Ayhan Sicimoğlu'ndan geliyor. Ayhan Sicimoğlu MFÖ ile İpucu Beşlisi'ni kurdu. Türkiye'nin ilk müzik klibi sayılan 'Heyecanlı' klibini yönetti. Peki Ayhan Sicimoğlu son dönemlerde televizyonda hangi tür programlarıyla ünlü biliyor muyuz?" sorusu soruldu. Yarışmanın sevenleri cevabı araştırmaya başladılar. Cevap: Gezi ve kültür programları. Ayhan Sinan Sicimoğlu, Türk müzisyen, gezgin, radyocu, TV programcısı ve iş adamı. Özellikle çeşitli televizyon kanallarında hem yapımcılığını, hem sunuculuğunu üstlendiği gezi-kültür programlarıyla geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Geçtiğimiz haftalarda AppStore'larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. 23 Eylül'da 20.30'da yapılacak olan yarışmanın ödülü Fizy tarafından veriliyor. Uygulamayı indirip ipucunu öğrenebilirsiniz. İnternetten yemeyen müzik uygulaması olarak tanıtılan Fizy, müziklerin ister online istersenizde indirerek dinlenebilmesine olanak sağlayan bir platformdur. Bütçeye yönelik yapmış olduğu premium paketleri içeren uygulama, bu sayede müziğe her yerden ulaşmayı biraz daha iyi bir hale getiriyor.

SORU:Haftanın ilk iş gününün ipucu Ayhan Sicimoğlu'ndan geliyor. Ayhan Sicimoğlu MFÖ ile İpucu Beşlisi'ni kurdu. Türkiye'nin ilk müzik klibi sayılan 'Heyecanlı' klibini yönetti. Peki Ayhan Sicimoğlu son dönemlerde televizyonda hangi tür programlarıyla ünlü biliyor muyuz?

CEVAP: Gezi ve kültür programları

AYHAN SİCİMOĞLU KİMDİR? TELEVİZYONDA HANGİ TÜR PROGRAMLAR YAPIYOR?
Ayhan Sinan Sicimoğlu (d. 25 Ağustos 1950, Niğde), Türk müzisyen, gezgin, radyocu, TV programcısı ve iş adamı.

Özellikle çeşitli televizyon kanallarında hem yapımcılığını, hem sunuculuğunu üstlendiği gezi-kültür programlarıyla geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Latin müziği konusunda üniversite yıllarından beri araştırmalar yapmakta ve performanslar sergilemektedir. Türkiye'nin en önde gelen perküsyon sanatçılarından biridir.

Kayseri kökenli bir aileye mensuptur. Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji'nde eğitim gördükten sonra, Hacettepe Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi'nde ekonomi eğitimi almıştır. Üniversiteden sonra fotoğraf ve film bölümlerinde okumak için İngiltere'ye gitmiştir. Daha sonra moda fotoğrafçılığı yapmak için Roma'ya gitmiş ve dört sene orada yaşamıştır. 1981'de döndükten sonra da New York'a yerleşmiştir.

Ayhan Sicimoğlu, hayatını çoğunlukta müzikten ve sanattan kazanmış, yaşadığı şehirlerde funk, latin, pop gibi değişik türlerde performanslar sergilemiştir. Üniversite yıllarından tanıştığı Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur, Galip Boransu gibi isimlerle 1970'li yıllarda İpucu Beşlisi adlı bir funk grubu kurmuşlar ve bir müddet Seyyal Taner ile çalmışlardır. Heyecanlı, Hop Otur Hop Kalk gibi dönemde ses getiren şarkılarda Ayhan Sicimoğlu'nun düzenlemeleri mevcuttur. Grubun düzenlediği şarkılar arasında yer alan Ele Güne Karşı, daha sonra MFÖ grubunun kült şarkılarından biri haline gelecektir. Grubun 1970'lerin sonunda dağılmasının akabinde Ayhan Sicimoğlu kariyerine ağırlıklı solo olarak devam etmiştir. İlerleyen yıllarda MFÖ grubunun popüler şarkılarından olan Peki Peki Anladık parçasının, Ayhan Sicimoğlu'na ithaf edildiği yakın arkadaşı Mazhar Alanson tarafından açıklanmıştır.

Bir dönem tekstil işiyle de uğraşan sanatçı, son yıllarda çeşitli TV kanallarında Ayhan Sicimoğlu ile Renkler adlı gezi-kültür programını yapmakta ve kurmuş olduğu Latin All Stars grubu ile perküsyon performansları sergilemektedir. Ayrıca Joy FM'de Latin Lover isimli radyo programını düzenlemekte ve Hürriyet Seyahat gazetesinde her pazar yazmaktadır. Gezi programlarında beğendiği durumlar için kullandığı "hastasıyım" sözü izleyicileri tarafından da sıklıkla kullanılmıştır. Kızı Ayşe Sicimoğlu da kendisi gibi müzikle uğraşmakta ve opera-şan sanatçılığı yapmaktadır. Sicimoğlu İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce konuşabilmektedir.

Hadi Nedir?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore'larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; "cepteki televizyon" teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İşte 'Hadi'nin kullanıcıları için yaptığı açıklama:

Her gün aynı saatte Hadi bilgi yarışmasına katılabilir, arkadaşlarını davet ederek Joker hakkı kazanabilir ve yarışmalarda daha avantajlı olabilirsin;)

O zaman Hadi.