Erik hoşafı iç yaşlanma hiç

Kara erik tam bir mucize! Romatizmadan, hafıza sorunlarına, kalp hastalığına hatta cildin kırışmasına kadar yaşlılığın birçok belirtisini azaltıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 00:11
Erik hoşafı iç yaşlanma hiç

İÇİNDEKİLER

Yaz aylarının vazgeçilmezi hoşaf, şekersiz olarak tüketildiği sürece sağlığınıza sağlık katar. Dr. Fevzi Özgönül özellikle kara erik hoşafına dikkat çekti. Özgönül, kara eriğin C ve A vitamini sayesinde yaşlılığın etkilerini azalttığını belirtti ve şunları söyledi: "Su içemiyor veya arada su dışında bir başka alternatif arıyorsanız size hoşaf önerelim. Diğer tüm alternatif içecekler ile karşılaştırıldığında hem kendinizin hazırlayabileceği, doğal ve en önemlisi içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral içerdiği için asırlardır, kullanılan hoşafı tekrar hatırlama zamanımız geldi de geçiyor bile. Birçok hoşaf tarifi vardır. Bunlar arasında en yaygın kullanılanı kara erik hoşafı. Kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucudur. Vücuda giren ve kendi ürettiğimiz serbest radikal dediğimiz zararlı maddeleri en iyi temizleyen yiyeceklerin başında ise kuru erik gelir."

*Lifli bir besin kaynağı olması nedeniyle kara erik kabızlık ve sindirim sisteminizdeki bozukluklara da ciddi katkılar verecek bir meyvedir.
*İçinde barındırdığı potasyum nedeniyle kara erik kan basıncınız üzerinde düzenleyici bir etkiye sahiptir.
*Kalbi koruma etkisine sahip erik, inme vb kalp rahatsızlıklarını önleyici besinlerdendir.
*Kara erik içinde bulunan fitokimyasallar nedeniyle hücrelerinize koruyucu etki yapar. Kanser ve kronik rahatsızlık riskini azaltır.
*Kara eriğin göğüs kanseri hücrelerini öldürdüğüne dair araştırmalar mevcuttur. t düşük kaloriye sahip olması nedeniyle kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olur.
*Tip 2 diyabet rahatsızlığına yakalanma riskini azaltır.
*Kemik sağlığı üzerinde olumlu etkileri mevcuttur. Menopoz sonrası kadınlara sıklıkla önerilen bir meyvedir.
* Beynin hafıza kapasitesini artırır.
*Antikosidan özelliği nedeniyle Alzheimer riskini azaltır.
*Kara erik, antosiyanin ve kuersetin barındırması nedeniyle beyin hücreleri üzerinde koruyucu etkiye sahiptir.
*İştah açar ve hazmı kolaylaştırır.
*Vücuda güç ve enerji verir.
*Vücudu dinlendirici etkiye sahiptir.
*İdrar söktürücü gibi etkileri vardır.
*Romatizma ve mafsal kireçlenmelerinde yan takviye olarak kullanılmaktadır.
*Hem kara erik hem de yeşil erik vücuttaki zararlı maddelerin atılmasında etkindir.

BİTTER ÇİKOLATA GENÇLİK KAYNAĞI
Yapılan araştırmalar bitter çikolatanın masum olduğunu gösteriyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç de kakao oranı yüksek bitterin, stresi azalttığını ve birçok konuda vücuda fayda sağladığını söyledi. Özellikle diyetteyken tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmamızı sağlayan bitter, kalp-damar hastalıklarını önlüyor ve cildi gençleştiriyor. Vücudu yaşlanmaya karşı koruyan antioksidanlardan biri ayrıca. Mutluluk hormonu salgılamamıza yardımcı oluyor.