Kekik yağı: İçeriğindeki "karvakrol" ve "timol" maddeleri güçlü birer ağrı kesicidir. Romatizma ağrılarının giderilmesinde etkilidir.
Gümüş düğme: Ülkemizde yaygın olarak bulunan gümüş düğme bitkisinin yaprakları migren ağrılarını dindirir.
Güzelavrat otu: Zehirli bir bitkidir. Doktor kontrolünde kullanılması gerekir. İltihaplı ağrıları dindirir.
Karanfil: Diş ağrılarını keser. Yaban mersini: Kurutulmuş çiçekli dallarından hazırlanan çay ağrı kesici olarak içilir.
Papatya: Basur gibi iltihaplı yaraları iyileştirir.
Zeytinyağı: Hiç kuşkusuz tüketebileceğiniz en iyi yağlardan biridir. İçeriğinde ilaçlarda kullanılan "ibuprofen" adlı madde bulunan zeytinyağı, migren ağrısını hafifletir.
Zencefil: Mide, bel, boyun ve kas ağrılarına iyi gelir.
Domates: Diz ağrıları üzerinde etkilidir.
Susam: Sinirleri yatıştırır. Badem: Böbrek ve idrar yollarındaki iltihapları kurutur.
Çilek: Ağız kokularını ve boğaz ağrılarını giderir. Defne: Vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. İştah açar. Sinir ağrılarını iyileştirir.
Nane: Mide ağrılarında etkilidir. Ağrı kesici ilaç yapımında kullanılır.
Haşhaş: Harici ağrı dindirici olarak, özellikle diş hekimliğinde yararlanılır.
Hodan: Boğaz ağrılarına ve öksürüğe karşı kullanılır.
Karpuz: Vücutta su kaybı baş ağrısının en önemli nedenidir. Başta karpuz olmak üzere sulu meyvelerin tercih edilmesi baş ağrısı üzerinde iyileştirici etki yapar.
Patlıcan: Böbrek ağrılarını dindirir.
Ceviz: Yüksek oranda omega-3 kaynağı olan ceviz, vücuttaki şişkinlikleri azaltır. Kas ağrıları üzerinde iyileştirici bir rolü vardır.
Kırmızı biber: İçeriğindeki "kapsaisin" maddesi ağrı kesici ilaçlarda ve kas ağrısı giderici kremlerin içeriğinde bulunur. Eğer ağrınız varsa doğal ilaç olan besinlere yönelin ve kırmızı biber tüketin.
Zerdeçal: Kanserle savaşır ve iyi bir ağrı kesicidir. Eğer ağrılarınız varsa ballı ve limonlu çayınıza bir çay kaşığı zerdeçal atabilirsiniz.
Adaçayı: Rahatlatıcı özelliğiyle kas ağrılarını dindirici etki yapar.
Tarçın: Mide ağrılarını giderir.
Vişne: Yapılan araştırmalar vişnenin ağrıları aspirine göre 10 kat daha fazla geçirebildiğini göstermiştir.
Üzüm: Siyah üzümde bulunan "antosiyonin" ve "kuersetin" maddesi eklem ağrılarına karşı korur.
Soya fasulyesi: Diz kireçlenmesi olanlarda ağrı ve hareket kısıtlılığını azaltır.
Balık: Başta somon olmak üzere yağlı balıklar, Omega-3 kaynağıdır. Haftada 3 kez balık tümetmek, mide ve eklem ağrılarına iyi gelir.
Yeşil yapraklı sebzeler: Yüksek antioksidan içeriği sayesinde romatizma ağrıları üzerinde etkilidir. Yüksek K vitamini içeriğiyle de kemikleri güçlendirir.