Kırmızı biber babalığı ateşler

Çocuk hasreti çeken erkeklerin de imdadına çok özel gıdalar yetişiyor. Soya ve soya yağını hayatından çıkartıp, kırmızı biber fındık ve karides gibi gıdalar yiyen erkeklerin sperm sayısı ile kalitesi yükseliyor. Babalık şansı artıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2016 Güncelleme 08 Şubat 2016, 01:42
Kırmızı biber babalığı ateşler

İÇİNDEKİLER

TAKVİM'in büyük ilgi gören yazı dizisinin bugünkü bölümünde uzmanlar 'baba' adaylarına çok özel önerilerde bulundu. ABD'li uzmanlar tıpkı bebek sahibi olmayı isteyen kadınlar gibi erkeklerin de baba olmadan önce dikkat etmesi gereken beslenme kuralları olduğunu vurguladı. Doğanın sunduğu mucizelerle yine doğurganlık gibi sperm kalitesi ve sayısını arttırmanın mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, "Öncelikle hayatınızdan soya ve soya yağınızı çıkartmanız, alkol ve sigaradan uzak durmanız şart" uyarısı yaptı.

BABA OLMAK İÇİN BU GIDALARI TÜKETİN:
Karaciğer, istiridye, sığır, hindi ve kuzu eti, susam, yoğurt, ay çekirdeği, bezelye, karides, fındık, somon ve ton balığı, badem, zeytin, ıspanak, papaya, mercimek, fasulye, kuşkonmaz, yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı biber, domates, patates, kabak, böğürtlen, kırmızı et (aşırıya kaçmadan).

CİNSELLİĞİNİZİ YİYİP BİTİREN 6 BESİN
Bu 6 besini cinsel ilişkiye girmeden önce tüketmekten kaçının: Peynir, nane, kahve, diyet kola gibi diyet içecekler, alkol, patlamış mısır.

DOĞRU ZAMANDA CİNSELLİK ŞART
Bebek sahibi olmak için cinsel ilişkiye girilen zaman önemli. Adet kanamasının başladığı günden itibaren 9'uncu ve 15'inci günler arasında ilişkiye girmek hamile kalma şansınızı artırabilir. Adet görmeden 2-3 gün önce de cinsel ilişkiye girmekten kaçının. İlişki sonrası kadının 20-30 dakika ayağa kalkmaması da hamile kalma ihtimalini yükseltir.

GÜÇ VEREN 25 SÜPER BESİN
Elma
Kırmızı biber
Maca
Yeşil çay
Çikolata
Ginseng
Yengeç
Safran
Ceviz ve fındık
Avokado
Karpuz
Böğürtlen
Biftek
Somon
Yumurta
Yulaf ezmesi
Şeftali
İncir
Kuşkonmaz
Karnabahar
Makarna
Kereviz
Marul
Soğan
Yer elması

LİBİDO ARTTIRICI İÇECEKLER
Çikolatalı muzlu içecek
Yarım muz
1 kase ahududu ya da böğürtlen
1 çay kaşığı ay çekirdeği
1 çay kaşığı bitter çikolata
1 çay kaşığı badem sütü
Yarım kase soğuk su
Bir tutam zencefil Tüm malzemeleri blenderda geçirip için.

CİNSEL İSTEK VEREN DİYET LİSTESİ
Kahvaltı: 1 bardak sütle hazırlayacağınız yaban mersinli yulaf ezmesi
Öğle: Izgara somon, kabak ve karnabahar haşlama
Akşam: Izgara tavuk, yanında havuç ve mantar ızgara
Atıştırmalıklar: Fındık ve ceviz

KALİTEYİ ARTIRAN ÖZEL BİTKİLER...

Aktardan alabileceğiniz bitki çaylarından 3-6 ay arası tüketmek sperm kalitenizde büyük oranda olumlu etkiler yaratarak baba olma şansınızı artırır. Ginseng çayı, kış kirazı çayı, ginkgo biloba, goji berry diğer adıyla kurt üzümü, şizandra üzümü, demir dikeni çayı erkeklerdeki üreme sağlığına olumlu katkı sağlar.

YARIN:35'İNDEN SONRA ANNE OLMAK İSTEYENLERE TÜYOLAR

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN