Kır zincirlerini

Cinsel isteği artıran incirin kendisi gibi çekirdeğinin yağı da birçok derde deva oluyor. Saç dökülmesine, gebelik çatlaklarına ve sivilcelere adeta ilaç gibi etki ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2016 Güncelleme 06 Şubat 2016, 00:00
Kır zincirlerini

İÇİNDEKİLER

Doğanın mucizevi meyvelerinden incir, cinsel isteği artırıp, iktidarsızlığa iyi geliyor. İncirin çekirdeğinden yapılan yağ da pek çok rahatsızlıkla savaşıyor. Omega deposu olan yağın saçları canlandırıp dökülmesini engellediğini söyleyen uzmanlar, faydalarını ise şöyle sıralıyor...

SAÇ DÖKÜLMESİ: İlk olarak incir çekirdeği yağını saç diplerinize sürün. Sonra sıcak bir suda ıslattığınız havluyu iyice sıkıp saçınıza sarın. Biraz beklettikten sonra saçlarınızı yıkayıp durulayın. Bu işlemi haftada 2-3 kez tekrarlayın.

ÇATLAKLAR: Doğum sonrası oluşan çatlaklar birçok kadının ortak derdi. 3 ila 6 hafta içerisinde doğumdan kaynaklanan çatlaklardan kurtulabilirsiniz. Bunun için incir çekirdeği yağını çatlak bölgesine sürüp yedirmeniz yeterli.

KIRIŞIKLIKLAR: Boyun bölgesindeki kırışıklıklara karşı incir çekirdeği yağı sürebilirsiniz. Yüze uyguladığınızda da cildiniz canlanacaktır.

SİVİLCELER: Çoğunlukla ergenlik dönemlerinde görülen sivilce birçok gencin canını sıkar. Siyah ve beyaz noktalar için de incir çekirdeği yağı kullanabilirsiniz. Günde 3 defa sivilceli bölgeye sürerseniz kısa sürede olumlu sonuçlarını görürsünüz.

FAZLA KİLO: Zengin lif yapısı sayesinde zayıflamaya yardımcı olan incir çekirdeği yağı kilo vermeyi kolaylaştırır. Metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca yüksek tansiyona karşı da faydalıdır.

İÇİNDE YOK YOK
İncir
çekirdeği yağı; magnezyum, kalsiyum, potasyum, bakır, demir gibi mineraller ve çok güçlü antioksidan kaynağı olan A, E ve K vitaminleri bakımından hayli zengindir. Ayrıca metabolizma için koruyucu etkiye sahiptir. Yüksek oranlarda Omega 3-6-9 yağ asitleri içermesi nedeniyle cildi dıştan içe besleyerek nemlendirir, güzellik verir.