ÜZÜM: Kanser hücrelerini bloke ederek büyümelerini engelleyen üzüm, sağlıklı hücreleri de korur. Deri ve meme kanseri riskini azaltır.
YEŞİL ÇAY: Mide ve bağırsak kanserine karşı olumlu etkisi olduğu bilinir. Kanser büyümelerini yavaşlatır.
BROKOLİ: Çiğ yenilmelidir. Kolon ve prostat kanseri riskini azaltma ve kanserden korunma konusunda etkilidir.
SOĞAN-SARIMSAK: Her ikisi de deri, kolon, akciğer kanseri ve lösemiden korur.
CEVİZ-BALIK: Omega-3 içerdikleri için kanserden korur. Meme, prostat ve bağırsak kanserlerinde koruyucu etki gösterir.
MANDALİNA: Antioksidan etkisi ile kanseri uzak tutar. Günde 2 tane tüketin.
LİMON: Kabuğu ince soyulup tüketildiğinde yüksek antioksidan içeren limon, özellikle karaciğer, akciğer, mide ve deri kanserinden korur.
BRÜKSEL LAHANASI: Kolon, karaciğer ve akciğer kanserine karşı etkilidir. Beyin tümörünü önler.
KETEN TOHUMU: Deri ve benzeri kanser türlerinde yayılımı önleme ve koruyucu etkisi öne çıkar.