Kilolar kontrol altında

Yavaş bir metabolizma hızı ve yanlış beslenme fazla kiloları beraberinde getiriyor. Uzmanlar bu duruma karşı 6 süper besini tavsiye ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 00:19
Kilolar kontrol altında

İÇİNDEKİLER

Avokado, biber ve yeşil yapraklı sebzeler zayıflamada etkili besinler arasında yer alıyor. Ancak uzmanlar, yeni ve daha etkili süper besinlerin faydalarına değiniyor. Diyetisyen Frida Harju, hızlı yağ yakımı ve vücuttaki toksinlerin atılımı için şu besinleri öneriyor:

HİNDİSTAN CEVİZİ SİRKESİ:
Güneydoğu Asya mutfağında kullanılmaktadır. Kan şekeri düzeylerini dengeler. Düşük kalori ve karbonhidrat oranı ile kilo kontrolüne yardımcıdır. Ayrıca içindeki mineraller, metabolizmayı hızlandırır.

TARÇIN:
Bu baharat metabolizma hızını artırmaya yardımcı olabilir. Vücuda alınan yağların depolamasını önler.

ZERDEÇALLI SÜT:
Safra asitleri üretmek için safra kesesini uyarır. Safra asitleri de sindirim sistemini geliştirir ve kilonuzu kontrol etmeye yardımcı olur. Şişkinlik ve gazı önler.

NAR SUYU:
Lif zengini nar suyu daha az kalori tüketmeyi sağlarken, tokluk hissi de verir. Antioksidanlar zengini bu besin sağlıklı sindirimi teşvik ediyor, kilo kontrolünü sağlamasına yardımcı oluyor.

PELİN OTU ÇAYI:
Pelin otu çayı vücutta detoks etkisi yapar. Biriken toksinleri vücuttan uzaklaştırır. Metabolizma ve sindirim sistemini canlı tutar. Ancak aşırıya kaçmamakta fayda var.

SÜZME PEYNİR:

Süzme peynir neredeyse tamamen proteinden oluşuyor. Çok az karbonhidrat ve yağ içeriyor. Tok tutan süzme peynir aynı zamanda kalsiyum etkisiyle de yağ yakımına yardımcı oluyor.