İnatçı hıçkırığa parmak bas!

Olur olmaz yerlerde ortaya çıkan hıçkırıktan 30 saniyede kurtulmak mümkün. Belli noktalara uygulanacak basınçlar kısa sürede hıçkırığı durduruyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2015 Güncelleme 05 Kasım 2015, 00:00
İnatçı hıçkırığa parmak bas!

İÇİNDEKİLER

Geçmeyen hıçkırıklar, hem sizi hem de çevrenizdekileri rahatsız edebiliyor. Bu durumla sadece vücut üzerindeki belirli noktalara basarak baş edebilmek mümkün oluyor. Yüz, göğüs, karın ve kol üzerine uygulanacak doğru hareketler hıçkırığı geçirmede etkili oluyor. İşte uzmanlardan, 30 saniyede hıçkırıktan kurtulmanın yolları:

BİRİNCİ NOKTA YÜZ:
Bu nokta, üst dudak ve bur Bu noktanın ortasına basınç uygulayın ve dişlerinize doğru ittirin. Bu işlemi, 20- 30 saniye sürdürün.

İKİNCİ NOKTA GÖĞÜS:
Boynunuzun altında, göğsünüzün tam ortasında bulunan boşluğa 20-30 saniye hafifçe bastırın. ancak burda önemli nokta sert bir baskı uygulanmaması...

ÜÇÜNCÜ NOKTA KARIN:
Göbek ve karın ortasında bulunan kasık kemiği arasındaki çizgiyi takip edin. Bu çizginin ortasına basınç uygulayın. Basınç 20-30 saniye boyunca omurgaya yönelik olmalıdır. Kısa sürede hıçkırığı keser.

DÖRDÜNCÜ NOKTA KOL:
Yumruğunuzu iyice sıkın. Kolunuzun üzerinde dirseğe yakın bir yerde bir göçük, göreceksiniz. Bu boşluğa başparmak ile yaklaşık 20-30 saniye kadar basınç uygulayın.