Yeşil biber stresi yener!

Stresle savaşırken vitamin zengini besinlerden yardım almak gerekiyor. Diyetisyen Serkan Tutar, 'Yeşil biber, muz ve ceviz stresin baş düşmanlarıdır' şeklinde konuşuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2015 Güncelleme 05 Eylül 2015, 00:02
Yeşil biber stresi yener!

İÇİNDEKİLER

Günlük yaşamın bir parçası olan stres, vücudu yıprattığı gibi kilo alımına da sebep oluyor. Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, beslenmenin stresi azaltmada azımsanmayacak bir rolü olduğunu söylüyor. Stresle mücadelede şu besinleri tavsiye ediyor...

Yeşil Biber: Stresi azaltmada C vitamininden zengin beslenmenin adrenalin seviyesini arttırdığı ama daha da önemlisi stresi azalttığı gözlenmiştir. Yeşil biber de portakal ve mandalinadan daha yüksek C vitamini içeriğine sahiptir.

Muz: İçerisinde potasyum bulunan besinlerin başında gelen muz sakinleşmeniz için en önemli besinlerden birisidir. Ayrıca mutluluk hormonu seratoninin salgılanmasını da sağladığı için günlük stresinizin azalmasını sağlayacak başlıca besin kaynaklarından birisidir.

Ceviz: Ceviz özellikle uyku problemi olan bireylere önerilir. Çünkü ceviz tükettiğinizde melatonin adı verilen ve kişiyi sakinleştiren ve rahat uyumasını sağlayan hormon salgılanır. Bu sebeple günde 2-3 tam ceviz tüketmeniz stresinizi azaltacaktır.

Balık: Kan şekerinin dengeli olması stresin yaşanmaması için önemlidir. Düşük kan şekeri bireylerin sinirlenmesine ve ekstra strese girmesine neden olabilir. Protein kan şekerinin dengeli olması için en önemli besin öğesidir. (Ton, somon, uskumru)

Çikolata: Çikolata tükettiğinizde maksimum seviyede mutluluk hormonu salgılanır. Yaşadığınız stresin sizi az etkilemesini istiyorsanız çok düşük miktarlarda çikolata tüketebilirsiniz. Ama fazla tüketip kilo alıp daha da strese girmemek içinde dikkatli olmalısınız.