Bütün vücuda kokulu şifa!

Ciddi hastalıklarla savaşırken, doğru besinlerden yardım almak gerekiyor. Uzmanlar, kokusu ile ünlü sarımsağın, birçok derde deva olduğunu belirtiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2015 Güncelleme 27 Ağustos 2015, 00:35
Bütün vücuda kokulu şifa!

İÇİNDEKİLER

Neden olduğu ağız kokusu nedeniyle çok fazla tercih edilmeyen sarımsak, sağlığa faydaları ile ön plana çıkıyor. Vücut sağlığında birçok derde derman oluyor. Sarımsağın kanser gibi ciddi rahatsızlıkların yanı sıra soğuk algınlığına da iyi geldiğini aktaran uzmanlar, faydalarını şöyle sıralıyor...

Kalp-damar sağlığı:
Sarımsakta bulunan sülfür, serbest radikallerin tahrip edici etkilerine karşı damarları korur. Ayrıca pıhtılaşmayı önleyen alojene içerir. Alojene, kanda bulunan bazı hücrelerin yapışkan hale gelmesini önler ve damar içinde topaklanma riskini düşürür.

Tansiyon:
Sarımsağa kokusunu veren alliin adlı bileşen, damarların daralmasına ve dolayısıyla kan basıncının yükselmesine neden olan peptid hormonunu baskılar. Ayrıca kan inceltici özelliği ile kan dolaşımını kolaylaştırarak tansiyonun normal seviyelerde kalmasına yardımcı olur.

Anti Bakteriyel:
Sarımsak tek başına bakterilerden kurtulmayı sağlamasa da vücudun bakterilere verdiği tepkiyi güçlendirir, korunma mekanizmasına destek olur.

Kanser: Çeşitli
araştırmalarda, düzenli olarak çiğ veya az pişmiş sarımsak tüketmenin kolon ve mide kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine yakalanma riskini yüzde 30 oranında azalttığı belirlenmiştir.

Nezle:
Nezlenin yaygın olduğu kış aylarında sarımsak tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve üst solunum yolunu etkileyen bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırabilirsiniz. Ayrıca nezle olduğunuzda sarımsak yiyerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.

İLTİHAPLARA BİREBİR
*
Selenyum bakımından zengindir.
* Bağırsak parazitlerini temizler.
* Mantar tedavisine yardımcı olur.
* İyi kolesterolü yükseltir.
* Kalp krizi riskini azaltır.
* Kulak iltihaplanmasına iyi gelir.
* Boğaz kaşıntısını alır.
* Kilo kontrolüne yardımcı olur.
* Mide gazına iyi gelir.t Sindirime yardımcıdır.
* Cilt yaralarında kullanılır.

DAMARLARI TEMİZLEYİN!
Malzemeler: 8 limon 4 litre su 4-5 cm zencefil 8 diş sarımsak

Hazırlanışı: Limonları parçalar haline ayırın. Zencefil ve sarımsağı soyun ve blendırdan geçirin. Karışımı bir tencereye koyun. Üzerine suyu dökün. kaynatın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Karışım soğuyunca süzün. Aç karnına yemeklerden iki saat önce her gün için.