Zencefille ciğerini temizle

Dumana maruz kalan ciğerler birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kanserden koruyacak, akciğer enfeksiyonlarını temizleyecek besinleri öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2015 Güncelleme 22 Temmuz 2015, 00:22
Zencefille ciğerini temizle

İÇİNDEKİLER

Organların işleyişini bozan, birçok rahatsızlığa yol açan sigara alışkanlığı akciğerleri mahvediyor. Bu sıkıntıya karşı bazı besinler ise ilaç gibi geliyor. 'Ciğerlerinde oluşan enfeksiyonları temizleyen besinler tüketin, sağlığınızı tehlikeye atmayın' diyen uzmanlar akciğerleri temizleyecek listeyi şöyle sıralıyor...

Portakal: 'Kriptoksantin' adlı madde içeren portakal akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösterir.

Brezilya kestanesi: Mükemmel bir antioksidan olan brezilya kestanesi yüksek oranda selenyum içerir.

Mısır: Güçlü bir antioksidan olan betakriptoksantin içerir. Akciğer kanserine karşı korur. Ancak tüketeceğiniz mısırların organik ve taze olmasına özen gösterin.

Isırgan otu: Enfeksiyonlarla mücedelede oldukça etkili bir besindir. Çok faydalı dezenfektan görevi gören demirle doludur.

Zencefil: Akciğerlerdeki toksinleri atmak için güçlü bir besindir. Nefes almayı kolaylaştırmak için zencefil kökü çayı ya da yemeklerde tozunu tüketin. Soğan: Birçok hastalığı önleyen soğan akciğerlerdeki enfeksiyonlarla savaşır. Ayrıca kanser olan kişilerde yeni kanserojen hücrelerin büyümesini önler.