Kanser ve obezite birlikte büyüyor!

Ciddi sıkıntılara yol açan obezite, kanserle doğru orantılı olarak büyüme gösteriyor. Erkeklerde obezite ile birlikte kolon kanseri, kadınlarda meme kanseri daha çok görülüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 00:00
Kanser ve obezite birlikte büyüyor!

İÇİNDEKİLER

Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunlarının başında gelen obezite, kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülüyor.

Kişilerin sosyal hayatını da olumsuz yönde etkileyen obezite; tip 2 diyabet, hipertansiyon, dislipidemi, kalp, eklem rahatsızlıkları ve uyku apne sendromu gibi ek hastalıklara da neden olarak insanların yaşam süresini kısaltıyor. Emsey Hospital'dan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Umut Barbaros konuyla ilgili bilgilendiriyor...

SİNSİ İLERLİYOR ...
Obezite beraberinde başka hastalıklara da neden olan sinsi bir hastalıktır. Kansere bağlı ölümler ve kanser artışı, obeziteye paraleldir. Özellikle erkeklerde kolon kanseri, kadınlarda da meme kanseri oranları obeziteye anlamlı derecede artmaktadır.
Yeni yönte mler başarılı...
aşırı
kilolu hastalarda cerrahi tedavi en etkili yöntemdir.

Bu yöntemlerden bazıları;
Ayarlanabilir mide bandı
Tüp mide ameliyatı
Gastrik By-Pass (Roux-N-Y)
Klasik Biliyopankreatik Diversiyon (BPD) operasyonu olarak gerçekleştiriliyor. Tüm ameliyatlar kapalı (Laparoskopik) uygulamakta ve hastanede yatış süresi 3 gün kadar olmaktadır. Hasta daha sonra günlük yaşamına dönebilir.