Hastalıkların ilacı besinlerde saklı!

Sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı besinleri doğru tüketmekten geçiyor. Uzmanlar her hastalığa karşı bir besinin iyi geldiğini belirterek, bu gıdaları sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2015 Güncelleme 02 Haziran 2015, 00:07
Hastalıkların ilacı besinlerde saklı!

İÇİNDEKİLER

Doğal ve düzenli beslenme programı birçok hastalığa karşı iyi gelirken, birçoğu da koruma sağlıyor. Uzmanlar her rahatsızlığa iyi gelen besinlerin olduğunu belirterek, "Tansiyon, grip, depresyon gibi rahatsızlıklara karşı besinlerin gücünü kullanabilirsiniz" diyor.
İşte o muhteşem besinler...

GRİP

Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser. Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltır.
Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller.
Mideyi düzene sokar. Kusmayı engeller. Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser. Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir. En fazla bir kaşık alınmalıdır. Nane: İçerdiği mentol, midenin işlevini düzenli yürütmesine yardımcı olur.
Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir.

SİNDİRİM SORUNLARI


Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandırıyor. Ayrıca ABD'deki bir araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü tüketilmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı.
Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Meyveli yoğurtlara 3 çay kaşığı şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir. Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler. Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar.

DEPRESYON
Avokado: İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluk ve rahatsızlığı üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranını ayarlar. Ayrıca teninizin sürekli hücre yenilemesine neden olur.
Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin.
Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur.
Ancak migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır.
İstiridye: İçindeki demir, sperm sayısını ve cinsel gücü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir. Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir. Patates: Orta boy bir patates, bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.

TANSİYON
Rezene: Potasyum içeriğiyle tansiyonu düzenler. Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur.
Rezene çayı sindirim için iyidir.
Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal madde içerir. Bu sayede kanın damarlardan daha rahat geçmesini sağlıyor. Tahıl yemek sebzelere oranla daha fazla kalori yakılmasını sağlar.
Kuruyemiş: Badem, fındık, ceviz ve fıstık gibi kuruyemişler sağlıklı birer yağ kaynağı olarak her gün tüketilebilir.

Yarın: Menopoz, romatizma, diyabet ve baş ağrısı...