Renkli diyet

Kışın alınan kiloları vermek için ağır diyetler yapmanıza gerek yok. Uzmanlar, 'Semizotu, kabak, erik ve karpuz yiyerek zorlanmadan zayıflayabilirsiniz' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2015 Güncelleme 30 Mayıs 2015, 00:58
Renkli diyet

İÇİNDEKİLER

Zengin yaz meyve ve sebzeleriyle hem keyifle diyet yapmak hem de sağlıklı beslenmek mümkün. Posa tüketiminin zayıflama diyetinin temellerinden biri olduğunu söyleyen Medical Park Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman, "Semizotu, kabak, enginar, erik, karpuz ve dut yiyerek rengarenk beslenin ve kilolarınızdan kurtulun" diyor. Duman, yaz aylarında zayıflamak isteyenlere şu beslenme tüyolarını veriyor...

BÖRÜLCE İYİ BİR ALTERNATİF
Yaz aylarında sebzelerden; kabak, taze fasulye, börülce, enginar, dolmalık biber (bulgur ile yapılmış), brokoli, marul, iç bakla ve salatalık rahatlıkla tüketilebilir. İçerdikleri vitamin, mineral ve posa sayesinde hem bağışıklığı güçlendirme, hem enerji oluşumunu destekleme, hem tokluk verme, hem de bağırsak hareketlerini arttırıcı etkisi olur. Ancak yerken kızartılmaması, buharda pişirme gibi sağlıklı yöntemlerle pişirilmesi gerekmektedir.

FAZLA MEYVE YEME!
Meyvelerin; güzel tatlarının yanında bağışıklığı güçlendirme, cildi gençleştirme ve bağırsakları çalıştırma gibi pek çok olumlu etkileri de vardır. Ancak ne miktarda yenildiği önemlidir. Gereğinden fazla yenilen meyve, hem kilo artışı hem de kan trigliserit düzeyinin yükselmesine sebep olur.

KİLO BAŞINA 30 CC SU
Yazın kabuslarından olan selüliti azaltmak için bol su içmek, kafeini, tuz, yağ ve şeker tüketimini azaltmak, tatlı ihtiyacını ölçülü şekilde meyveyle gidermek, düzenli egzersiz ve kilo başı en az 30 cc su içmek gerekiyor.