Tepeden tırnağa doğal mucizeler

Bedenimizdeki her organ ve rahatsızlık için ayrı bir besin bulunuyor. İncir sperm sayısını artırıyor, patates pankreasa iyi geliyor, üzüm ise kalp hastalıklarına kalkan oluyor....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2015 Güncelleme 07 Mayıs 2015, 00:00
Tepeden tırnağa doğal mucizeler

İÇİNDEKİLER

Besinlerin sağlık açısından vazgeçilmez öğeler olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bazı besinler var ki, tıpkı vücudumuzdaki organlara benzemekte ve bu sebeple benzediği organa daha çok fayda sağlamakta. İşte o besinler...

ARMUT:

Armut şekil olarak kadın rahmine benzemektedir. Bu sebeple de rahim hastalıklarından koruyucu özelliği bulunmaktadır.

HAVUÇ:
Havucu dilimlediğiniz zaman insan gözüne benzer. Havuçta bulunan bol miktardaki antioksidan ve içeriğindeki beta kerotenler görme kaybını azaltır. Ayrıca havuç gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirir.

CEVİZ:
Küçük bir beyin görünümündedir. Omega-3 yağ asidi ile hafıza ve belleği geliştirir. Uzmanlar günde 3 tam ceviz tüketimini öneriyor.

FASULYE:

Potasyum, demir, magnezyum, protein
gibi mineraller açısından zengin olan fasulye böbrek görünümündedir. Böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.

KEREVİZ, ÇİN LAHANASI:
Bu sebzeler, kemiklere benzer. Bu gıdalar kemikler için faydalıdır, sodyum oranları eşit ve yüzde 23'dür. Gıdanızda yeterli sodyum yok ise vücut kemiklerden çeker ve kemikler zayıflar. Bu gıdalar iskeletinize faydalıdır.

PATLICAN, AVOKADO VE ARMUT:
Bu meyveler, kadınların rahim sağlığı ve fonksiyonlarını hedefler. Görünümleri bu organa benzerler. Araştırmalar kadınların haftada bir avokado yemeleri halinde hormonları dengelediğini, istenmeyen doğum sonrası kilolarını azalttığını ve rahim kanserini önlediğini göstermiştir. İncir:

Görünüm itibari ile erbezine benzer. Tohum doludur ve ağaçta ikili olarak asılarak büyür. İncir sperm sayısını ve hareketliliğini artırır. Birçok erkeğin ortak problemi kısırlığı ise önlemede etkilidir.

TATLI PATATES:

Şekil olarak pankreasa benzeyen patates, şeker hastaları için özellikle faydalı bir besindir. Şeker hastalarında glisemik indeksi dengeler.

ZEYTİN: ÖZELLİKLE,
yumurtalıkların sağlığına ve fonksiyonuna yardımcı olur.
Kalp sağlığı için ise faydalıdır.

GREYFURT, PORTAKAL:

Şekil itibari ile kadın göğsüne benzer. Bunların sağlığına ve lenfin hareketine yardımcı olur.

SOĞAN:
Soğanın görüntüsü, vücut hücreleri görünümündedir. Bütün vücut hücrelerinden atık maddelerin temizlenmesine yardım eder. Hatta gözlerin epitel katlarını yıkayan gözyaşlarına bile sebep olur.

ÜZÜM SALKIMI
Üzüm salkımına dikkatli bakarsanız salkım hali ile kalp şekline benzer. Tane olarak da her bir üzüm tanesi, kan hücresi gibi görünür. Yapılan araştırmalar, üzümün ciddi kalp ve kan canlandırıcı bir gıda olduğunu göstermiştir.

DOMATES:
Domateste de tıpkı kalpte olduğu gibi, dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Bütün araştırmalar domatesin kalp ve kan için faydalı olduğunu göstermektedir.