Ödem düşmanı hurmalı su

Sabahları şiş bir yüz, eller ve ayaklarla uyanmamak için vücudunuzdaki ödemden kurtulmak gerekiyor. Diyetisyen Enç, bu sıkıntıya karşı hurma ile su tüketimini öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2015 Güncelleme 17 Nisan 2015, 01:21
Ödem düşmanı hurmalı su

İÇİNDEKİLER

El ve ayaklardaki şişmeler, ani kilo değişimleri vücuttaki ödemlerin belirtisi olabiliyor. Yaşam kalitesini düşürüp, sıkıntıyı yaratan bu duruma karşı doğru besinleri ve içecekleri tüketmek fayda sağlıyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Vücutta ödem oluşmasına genellikle çok tuzlu yemekler, aşırı tatlı tüketimi, yetersiz su tüketimi, uzun süre ayakta kalmak, uyku düzeninde farklılık ve düzensizlik gibi faktörler neden olur. Ancak doğru beslenme programı ile bu sıkıntının üstesinden gelebilirsiniz" diyor. Enç, ödemi attıran şu önerilerde bulunuyor...

BİTKİLERİN DÜNYASI
Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa gün içinde ödem atımını hızlandıran biberiye, ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağı gibi bitkilerin çaylarından faydalanabilirsiniz.
Yeşil yapraklı sebzeler vücuttan fazla suyu atmaya yardımcı olur.
Posa içeriği yüksek olan gıdalar bağırsakları çalıştırdığı için ödemin atılmasına katkı sağlar. Ayrıca, probiyotik yoğurt veya kefir tüketmenizde de fayda vardır.
Uykunun da ödem oluşumunda katkısı vardır. Yetersiz yani az uyumak, ödem sorununun ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir. Bu nedenle günde ortalama 7-8 saat uyumaya dikkat etmenizde fayda vardır.
Su tüketiminizin düzenli olması büyük önem taşır. Her gün düzenli olarak 2-2,5 litre su tüketmelisiniz. Özellikle, egzersiz yapıyorsanız mutlaka yanınızda su bulundurmalısınız.

TAHILLILARA YÖNELİN
Karbonhidrat içeren besinler yerine kompleks karbonhidrat içeren besinler (tam tahıllı, kepekli, çavdarlı gibi) tüketmenizde yarar vardır.
Fazla kilolarınız mevcutsa, ideal kilonuza ulaşmak için bir diyetisyenden yardım alabilirsiniz.
1 demet maydanoz, 2 salatalık ve 1 orta boy havuç suyunu karıştırıp için. Dilerseniz 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil de ekleyebilirsiniz.
Günde 2 kere ara öğün tüketmek ödem atmanın sihirli formüllerinden biridir.