Karaciğer iltihabına maydanoz kürü

Sarılıkla birlikte görülen karaciğer enfeksiyonu yaşamı tehdit ediyor. Uzmanlar bu sıkıntıya karşı sabah akşam tüketilecek maydanoz suyunu tavsiye ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2015 Güncelleme 01 Mart 2015, 00:12
Karaciğer iltihabına maydanoz kürü

İÇİNDEKİLER

Kan naklinde kullanılan kan ya da serumla ve hasta kişide kullanılmış iğne ile ortaya çıkabilen homolog serum hepatiti diye adlandırılan karaciğer iltihaplanması sağlığa darbe vuruyor. "İltihaplanma sonucu karaciğer büyür ve hücreleri de, bazen yeniden düzelmeyecek şekilde yıkıma uğrar" diyen uzmanlar bazı kürlerin bu hastalığa karşı iyi geleceğini aktarıyor. Belirtilerinin arasında kişinin kendini kötü hissetmesi, bunaltı, iştah azalması ve karın üst kadranında hafif bir ağrı olduğunu vurgulayan uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor...

KOYUN OTU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı koyun otu katın. Demlenmesi için kısa bir müddet bekledikten sonra süzerek günde iki kez, sabah-akşam birer çay fincanı için.
KARAHİNDİBA: Günde 5-6 adet karahindiba (çiçek sapı ) yenilmesi oldukça faydalıdır.
ENGİNAR: Bir litre suyun içine bir adet enginarı küçük parçalar halinde kesin. Kaynatılmasının ardından süzerek günde üç öğün birer çay fincanı için.
LAHANA YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı atın. Kaynatılmasının ardından süzerek sabah-akşam birer su bardağı için.
DEFNE TOHUMU: Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı defne tohumunu bir tatlı kaşığı süzme bal ile karıştırın. Günde bir kez tüketin.
MAYDANOZ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı maydanoz ilave edin. Demlenmesi için kısa bir müddet bekledikten sonra süzün. Sabah-akşam birer çay fincanı için.
MERCANKÖŞK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani mercanköşk katın. Demlenmesi için kısa bir müddet bekleyin. Sonra süzerek sabah ve akşam birer çay fincanı için.
İNCİ ÇİÇEĞİ: Birer silme yemek kaşığı ince kıyılmış hindiba kökü, çıban otu birer tatlı kaşığı hindiba ve inci çiçeğini iyice karıştırarak harman edin. Sonra bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin ve sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer bardak için.